Sfaturi pe care trebuie să le urmeze orice parior


26 decembrie 2018

 

Fotbalul pare un joc foarte simplu atunci când este practicat de fotbalişti „adevăraţi”. Totul se complică în momentul în care jucătorii nu sunt stăpâni pe mijloacele lor, se pierd cu firea şi, în loc să paseze unui coechipier aflat în poziţie bună în faţa porţii adverse, nu-şi iau privirea din pământ şi ies în afara terenului cu tot cu minge.

Făcând o paralelă, se poate spune că „pariorii adevăraţi” au şanse foarte mari să câştige bani pe termen lung din acest hobby. Ce înseamnă „pariori adevăraţi”? Sunt acei pariori care joacă după reguli precise. Vorbim despre profesionişti, dar şi despre cei care nu câştigă suficient de bine încât să trăiască din pariuri pentru că nu investesc sume foarte mari.

Am compilat regulile „de aur” şi am ajuns la un set de zece sfaturi pe care trebuie să le urmeze orice parior pentru a avea succes. Aş merge mai departe şi aş spune că este aproape imposibil ca un parior să nu fie pe plus pe termen lung dacă este în stare să aplice cu stricteţe recomandările de mai jos:

1. Să joace la cele mai bune case de pariuri

Concret, să joace la agenţiile de pariuri sportive online care le oferă cele mai mari şanse de câştig prin oferta bogată ca evenimente sportivă şi ca opţiuni de pariere chiar şi pentru meciuri din ligi care nu sunt de prim-plan.

Operatorii de top oferă şi cote bune. Sunt situaţii în care, pentru acelaşi pronostic, o casă de pariuri online are cota 1.40, iar alta 1.55. Pentru un pariu cu miza 100 de lei, diferenţa de profit este de 15 de lei, reprezentând 15% din miză. Specialiştii recomandă ca pariorii să îşi deschidă cont la mai multe agenţii, pentru a beneficia de cele mai mari cote.


 

2. Să respecte managementul banilor

Managementul banilor este un concept decisiv pentru succesul pe termen lung. El include, ca regulă de bază, adaptarea mizei la gradul de risc al fiecărui pariu. Se spune că miza per pariu nu trebuie să depăşească în nicio circumstanţă 10% din bugetul total. Procentul scade pe măsură ce gradul de risc creşte.

De asemenea, este bine ca pariorul să îşi stabilească o ţintă de câştig realistă, pe care să o atingă prin „paşi mărunţi”. Răbdarea este de aur şi în ceea ce priveşte pariurile. Este imposibil ca toate zilele să aibă un bilanţ pozitiv, de aceea este ideal ca pariorul să fixeze şi un buget zilnic pentru această activitate. O dată epuizat acest buget, cel mai înţelept este ca jucătorul să închidă site-ul de pariuri. În caz contrar, va fi tentat să joace la recuperare, o tactică falimentară, pentru că nu mai există luciditate.

 

 

 

3. Să se specializeze în maxim 3 competiţii

Pariorul nu trebuie să joace niciodată pe ce nu cunoaşte. Cu cât are mai multe informaţii despre echipele care se confruntă, cu atât sunt mai multe şanse de câştig. Profesioniştii recomandă limitarea la trei competiţii, pe care pariorul să le cunoască în amănunt pentru a putea plasa în context informaţiile la zi, pentru a putea judeca importanţa absenţei unuia sau altuia dintre jucători ş.a.m.d.

„Portofoliul” pariorilor români porneşte, evident, de la Liga I, despre care există informaţii la discreţie. Nu este de neglijat nici Liga a 2-a, mai ales că cele mai importante partide sunt transmise la televizor.

4. Să găsească propriul algoritm pentru calcularea gradului de risc

Riscul unui pariu poate fi apreciat în funcţia de cotă, dar trebuie ţinut cont de faptul că operatorii nu fixează cotele respectând exclusiv criteriul probabilităţii ca selecţia să fie sau nu câştigătoare. Multe cote sunt „mincinoase”.

De aceea, pariorii cu experienţă dezvoltă proprii algoritmi pentru a vedea cât de mulţi bani este ok să rişte pe un anumit pariu. În formulă sunt introduşi, cu ponderi diferite, factori precum informaţiile statistice, motivaţia, absenţii, brigada de arbitri, starea terenului, timpul probabil şi orice ar mai putea influenţa, direct sau indirect, evenimentele din meciul respectiv (rezultat final, număr de goluri, număr de cornere, cartonaşe galbene, marcator).

5. Să joace numai pariuri single

Aşa cum am văzut mai sus, rezultatul fiecărui pariu este influenţat de un număr mare de factori. O analiză cât mai amănunţită reduce rolul jucat de arbitrar în deciderea unui bilet, dar nu îl poate anula definitiv. Pariurile single (individuale) sunt preferatele profesioniştilor pentru că aduc profit pe termen lung. Cu fiecare selecţie adăugată pe bilet, riscul creşte considerabil, pentru că fiecare eveniment sportiv are o doză de neprevăzut (cum ar fi o eliminare).

6. Să urmărească pariul şi să dea Cash Out, dacă e cazul

Printre avantajele oferite de pariurile online este şi posibilitatea de a închide pariul în cazul în care meciul are o desfăşurare „periculoasă”. Pariorul poate apela la „Cash Out” pentru a-şi securiza un profit sau pentru a limita pierderile. În ambele cazuri, surplusul de bani contribuie la realizarea plusului de balanţă pe termen lung.


 

7. Să se inspire din ponturile date de tipsteri

Atunci când oferta sportivă este prea bogată şi nu are timp să analizeze toate meciurile, este bine ca pariorul să se inspire şi din ponturile postate de tipsteri, cu condiţia de a trece partida respectivă prin propriul algoritm. Cele mai bune ponturi sunt cele gratuite. Cine ştie ce înseamnă pariurile sportive avertizează că aşa-numitele paid picks şi paid tips, ponturile pentru care se solicită bani, sunt momeli lansate de şarlatani. Nu există „pariuri sigure 100%”. Chiar şi aranjamentele pot da greş, s-a auzit despre multe cazuri de acest gen. 

8.  Să nu parieze cu sufletul

Pariorul care vrea să câştige bani nu trebuie să aibă sentimente. Dacă nu poate fi obiectiv în aprecierea unui meci în care este implicată echipa sa favorită, e de preferat să nu parieze pe acel meci. Există şi cazul în care jucătorii mizează pe înfrângerea echipei de suflet, pentru că au o altfel de satisfacţie dacă aceasta câştigă. Nici asemenea pariuri nu sunt recomandate, pentru că ideea este să câştigăm bani din pariuri.

Din categoria meciurilor de evitat fac parte şi derby-urile sau meciurile dintre echipa de pe primul loc şi cea de pe ultimul loc, întrucât cota pentru victoria favoritei este prea mică.


 

9. Să urmărească meciurile pe care pariază live

Pariurile live sunt cu „dublu tăiş”. Ele pot aduce câştiguri mari într-un timp scurt, dar pot să şi provoace daune majore bugetului unui parior. Totul se întâmplă în ritm accelerat, iar adrenalina întunecă judecata. Pentru a-şi creşte pe cât posibil şansele de câştig, este obligatoriu ca pariorul să urmărească evenimentele pe care joacă.

10. Să profite de oferte, atunci când se poate

Chiar dacă fondurile suplimentare primite cu ocazia înregistrării la o agenţie de pariuri sportive online sau ocazional nu fac obiectul strategiei pe termen lung, nu există niciun motiv pentru care un parior nu ar trebui să profite de astfel de avantaje prin care se poate creşte banca luată în considerare pentru managementul banilor.

Acestea sunt sfaturile pe care ar trebui să le urmeze orice jucător la pariuri sportive. Nu sunt deloc complicate, dar e nevoie de „maturitate” pentru a le respecta.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(114 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul VI - ediţia nr. 197
Copyright © 2016 - 2023 ŞtireaPH
Actualizat la 24 octombrie 2022
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH