A fost acordat primul cartonaş verde. Ce a făcut fotbalistul?


11 octombrie 2016

Pentru prima oară în istoria fotbalului, un jucător a primit cartonaşul verde. S-a întâmplat în Serie B, a doua ligă italiană.

Cartonaşul verde, spre deosebire de cel galben şi cel roşu, nu este punitiv în natură, fiind acordat jucătorilor atunci când dau dovadă de fair play. La finalul sezonului, fotbalistul care a acumulat cele mai multe cartonaşe verzi va fi recompensat cu un premiu.

Primul fotbalist care a primit cartonaşul verde este atacantul echipei Vicenza, Cristian Galano, care a corectat o decizie eronată a arbitrului.

El a recunoscut că niciun adversar de la Virtus Entella nu a atins mingea înainte ca aceasta să iasă din teren, spunându-i arbitrului să anuleze lovitura de colţ pe care o acrodase.

Preşedintele Serie B, Andrea Abodi, a precizat că noile cartonaşe verzi sunt simbolice, însă speră că folosirea lor va oferi o imagine mai curată şi mai pozitivă competiţiei, care a fost afectată de numeroase scandaluri şi aranjamente.

”E un cartonaş simbolic. Poate fi primit pentru gesturi simple. Este important, însă, ca un gest exemplar să fie recunoscut”, a declarat Abodi.

Dacă ideea cartonaşului verde va prinde, este posibil ca el să fie implementat şi în alte campionate din Europa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(215 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul IV - ediţia nr. 195
Copyright © 2016 - 2021 ŞtireaPH
Actualizat la 7 octombrie 2020
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH