Ce şansă ai ratat, Angelique!


23 august 2016

Angelique Kerber. / Foto: www.flickr.com

Am sperat ca un copil că Angelique Kerber va reuşi s-o detroneze pe Serena Williams din fotoliul de lider al clasamentului WTA, pe care americanca se află de 183 de săptămâni. M-am tot săturat să o văd pe jucătoarea în vârstă de 34 de ani stând cocoţată în vârful acestei ierarhii, iar toate celelalte să joace pentru locul 2. Nu am nimic cu mezina familiei Williams, a stat aici pe meritul său, câştigând ani la rând cele mai importante turnee – nu cum s-a întâmplat în cazul Carolinei Wozniacki, care a beneficiat de un context extrem de favorabil -, dar parcă e prea mult. Dictatura în sport poate fi spectaculoasă o vreme, întrucât oferă noi subiecte pentru amatorii de recorduri, însă la un moment dat devine plictisitoare. Aceeaşi jucătoare pe primul loc de trei ani şi jumătate sună a monotonie alarmantă.

Evident că nu este vina ei, ci a celorlalte jucătoare că nu sunt capabile să o dea la o parte. A încercat o vreme Maria Şarapova, care n-a reuşit nici cu ajutor medicamentos; a vrut la un moment dat Agnieszka Radwanska, dar ea este prea finuţă pentru un război atât de dur; s-a luptat chiar şi Simona Halep pentru supremaţie, însă n-a rezistat nici ea foarte mult. Cum Victoria Azarenka nu mai este ce-a fost în 2012, după atâtea probleme cu accidentările, iar Petra Kvitova a dovedit că nu are stofă de lider din cauza inconstanţei în rezultate, rămânea pe Kerber să ia taurul de coarne şi să pună capăt odată supremaţiei lui Williams.

Serena Williams. / Foto: www.flickr.com

 

Campioană în acest an la Australin Open, finalistă la Wimbledon şi la recentele Jocuri Olimpice de la Rio, nemţoaicei i-a surâs şansa de a urca pe prima poziţie în momentul în care Serena a anunţat că nu va mai lua parte la turneul de la Cincinnati din cauza unei probleme mai vechi la umăr. Kerber trebuia să câştige turneul pentru a urca în fotoliul de lider WTA, iar lucrurile păreau că se leagă după ce a învins-o în semifinale pe Halep, poate cea mai dificilă adversară a sa de la Cincinnati.

Şi iată că a venit finala de duminică seară împotriva Karolinei Pliskova, pe care o bătuse la ultimele două întâlniri. Cotele la pariuri oferite înaintea meciului de site-ul bet365 arătau că nemţoaica pornea favorită clară în această dispută, însă pe teren lucrurile au stat invers. Tenismena din Cehia a servit excelent şi a trimis numai bombe peste fileu cu forehand-ul său puternic, iar când a avut nevoie de puncte decisive cu backhand-ul nu prea a ratat. În schimb, miza uriaşă a copleşit-o pe Kerber, care a părut că ţine în mâini o rachetă de plumb. Pliskova s-a impus în minimum de seturi, 6-3, 6-1, şi s-a arătat şi ea mirată la final că meciul a curs într-un singur sens.

Întrebarea care se pune acum este următoarea: are cineva forţa s-o detroneze pe Serena sau va trebui să aşteptăm retragerea supercampioanei din SUA pentru a vedea un nou lider mondial? Parcă ar fi trist să se întâmple al doilea scenariu.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(43 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul IV - ediţia nr. 195
Copyright © 2016 - 2021 ŞtireaPH
Actualizat la 7 octombrie 2020
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH