Messi şi tatăl său au fost condamnaţi la 21 de luni de închisoare cu suspendare


6 iulie 2016

Fotbalistul argentinian Lionel Messi şi tatăl său, Jorge, au fost condamnaţi, miercuri, la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, informează marca.com

Potrivit Reuters, Messi a fost condamnat şi la plata unei amenzi de 2 milioane de euro, iar tatăl său trebuie să achite 1,5 milioane de euro.

Cei doi pot face apel la Curtea Supremă spaniolă.

Messi, desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, şi tatăl său, Jorge Horatio Messi, au compărut, la 2 iunie, în faţa unui tribunal din Barcelona, fiind judecaţi pentru evaziune fiscal.

Lionel şi Jorge Horatio Messi sunt acuzaţi că au păgubit fiscul spaniol că suma de 4,1 milioane de euro, între 2007 şi 2009.

Portrivit legii spaniole, pedeapsa poate fi cu suspendare, dacă se situează sub doi ani, în cazul unor infracţiuni non-violente.

Potrivit procurorilor, Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveţia şi Marea Britanie pentru a evita plata taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine.

Ancheta a început în 2013, când cei doi au acceptat să achite suma de cinci milioane de euro, ca plată reparatorie către statul spaniol.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(60 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul IV - ediţia nr. 192
Copyright © 2016 - 2020 ŞtireaPH
Actualizat la 6 mai 2020
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH