A apărut un sport nou: Statul degeaba


23 iunie 2016

Sud-coreenii au inventat o nouă competiţie sportivă: Statul degeaba. Chiar dacă pare ceva extrem de simplu, statul degeaba este o disciplină dificilă pentru cetăţenii din statul asiatic, unde ritmul vieţii este foarte alert.

Aproape 70 de persoane au participat la prima mare competiţie de stat degeaba, care a avut loc în parcul Ichon Hangang din capitala sud-coreeană Seul. Concurenţii nu aveau voie să folosească telefoanele mobile şi nici să se ocupe cu alte lucruri.

Evenimentul a fost creat în urmă cu doi ani de artista WoopsYang, care a vrut să vadă cât de mult pot câştiga muncitorii sud-coreeni dintr-o simplă pauză totală.

”Sufeream de epuizare, dar tot mă simţeam foarte prost dacă stăteam degeaba şi nu eram productivă în niciun fel”, a povestit ea. ”M-am gândit că m-aş simţi mai bine dacă nu aş face nimic alături de un grup”.

Regulile întrecerii sunt simple: fără telefoane, fără vorbe, fără ceasuri, fără somn. Peste 2.000 de oameni s-au înscris la concurs, dar doar 70 de persoane au fost acceptate, după mai multe runde de calificări.

Evenimentul durează 90 de minute, iar pulsul concurenţilor e măsurat la fiecare sfert de oră. Persoana cea mai relaxată, cu cel mai stabil puls, câştigă.

În acest an, premiul întâi a fost câştigat de rapperul coreean Crush, care a spus că s-a pregătit acasă pentru concurs.

Conform mai multor studii, creierul uman are nevoie de o pauză pentru a procesa informaţii şi a crea amintiri, dar şi pentru a se elibera de stres. Coreea de Sud are una dintre cele mai stresate populaţii din lume. Peste 80 la sută dintre sud-coreeni folosesc telefoanele mobile, pe care petrec, în medie, 4 ore pe zi.

Anul trecut, la Beijing, a fost organizată o competiţie similară, la care au participat 80 de oameni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(65 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH