Iniţiativa naţionalei de a ajuta copiii să înveţe matematică, lăudată de presa internaţională


29 martie 2016

Mai multe publicaţii internaţionale au remarcat iniţiativa FRF de a ajuta copiii să înveţe matematică, după ce jucătorii au purtat tricouri cu formule matematice ale căror rezultate reprezintă numerele de pe tricourile lor de joc.

"Fotbaliştii sunt adeseori acuzaţi că nu fac destule pentru societate, însă nu este cazul echipei naţionale a României. Înainte de meciul cu Spania, jucătorii români s-au pregătit cu tricouri în care numerele lor erau înlocuite cu ecuaţii. Această iniţiativă este parte a unui program pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor de matematică şi pentru evitarea abandonului şcolar", a notat Daily Mirror. 

Şi ESPN a remarcat tricourile naţionalei României, subliniind că "tricolorii" şi-au schimbat echipamentul de antrenament pentru a ajuta copiii să înveţe matematica. "Ok, poate nu sunt ecuaţii complicate sau trigonometrie, dar ce iniţiativă minunată", a scris ESPN.

l Mundo Deportivo explică iniţiativa României, asigurând că obiectivul este ca toţiii copiii să poată calcula ce număr are fiecare jucător, astfel cel cu numărul 6 avea pe spate 2x3 sau numărul 4 avea 7-3.

România şi Spania au încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul amical de pe Cluj Arena.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(565 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul II - ediţia nr. 183
Copyright © 2016 - 2018 ŞtireaPH
Actualizat la 13 iunie 2018
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH