Micuţa Leicester a mai făcut un pas mare spre titlu în Anglia


5 februarie 2016

În cel mai bogat campionat de fotbal din lume, o echipă mică, promovată în Premier League în urmă cu doar două sezoane, visează la titlu.

Leicester City a învins-o aseară cu 2-0 pe Liverpool şi rămâne la trei puncte de prima urmăritoare în ierarhia din prima ligă engleză, după 24 de etape. Cu toate că mulţi i-au pronosticat prăbuşirea, Leicester rezistă eroic în fruntea Premier League.

Pe teren propriu, două goluri marcate de incredibilul Jamie Vardy – atacant cumpărat cu un milion de lire sterline de la o echipă din afara fotbalului profesionist englez – au adus o victorie meritată pentru echipa pregătită de Claudio Ranieri.

Extraordinarul parcurs al ”vulpilor” din Leicester este unic în era Premier League, unde surprizele sunt extrem de rare, iar marile forţe îşi împart an de an trofeele.

Claudio Ranieri a ajuns la Leicester după o experienţă groaznică la cârma naţionalei Greciei, încheiată după un eşec ruşinos pe teren propriu cu Insulele Feroe.

Jamie Vardy a marcat aseară unul din cele mai frumoase goluri ale sezonului, însă toţi jucătorii micuţei echipe din oraşul cu doar 330.000 de locuitori şi-au dat sufletul pe teren, aşa cum au făcut-o în toate meciurile jucate până acum în Premier League.

Leicester a pierdut doar două meciuri în acest sezon. Pentru ”vulpi” urmează, însă, două deplasări extrem de complicate. Prima este la Manchester, unde o va întâlni pe City, aflată la doar trei puncte în spate, în timp ce a doua este la Londra, împotriva ”tunarilor” de la Arsenal, care au un handicap de cinci puncte în clasament.

Dacă vor reuşi să cadă în picioare şi după aceste hopuri, ”vulpile” pot să-şi vadă liniştite de drum, având un program lejer în luna martie, când vor întâlni doar echipe din a doua parte a clasamentului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(22 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul II - ediţia nr. 183
Copyright © 2016 - 2018 ŞtireaPH
Actualizat la 13 iunie 2018
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH