Zgonea: E inuman să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul


8 februarie 2016

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Valeriu Zgonea critică proiectul de lege privind prevenţia în sănătate, iniţiat de PNL.

Preşedintele Camerei Deputaţilor precizează că este inuman ca, după ce ai cotizat o viaţă la sistemul de sănătate, să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul. De asemenea Zgonea a anunţat că a semnat o petiţie lansată de cetăţeni prin care aceştia cer parlamentarilor să respingă proiectul de lege.

"E inuman ca, după ce ai cotizat o viaţă la sistemul de sănătate, să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul. E datoria noastră să nu lăsăm oamenii simpli, fără posibilităţi, la mila PNL-iştilor, care vor ca pacienţii bolnavi de cancer să îşi plătească tratamentul dacă nu iau parte la controalele de prevenţie. De aceea, vă adresez rugămintea de a lua iniţiativă. Unii cetăţeni au lansat o petiţie prin care cer respingerea acestui proiect de lege. Eu am semnat-o şi vă îndemn să o faceţi şi voi", a scris Zgonea.

Petiţia, intitulată "Parlamentari, respingeţi legea Alinei Gorghiu'', a fost lansată pe internet şi face apel la partidele parlamentare să respingă proiectul de lege iniţiat de Gorghiu.

Într-o postare anterioară pe Facebook, Valeriu Zgonea a scris că PNL a iniţiat un proiect de lege care poate obliga pacienţii de cancer să îşi plătească tratamentul dacă nu participă la programe de prevenţie.

"Asta înseamnă că un bătrân aflat în vârf de munte, pentru care mersul la medic reprezintă o adevărată aventură, în cazul în care are cancer, trebuie să îşi plătească tratamentul. Pentru că nu a ajuns să îşi facă controalele de prevenţie. Şi pentru că PNL se gândeşte doar la cei bogaţi, nu şi la omul de rând, care poate nu îşi permite să plătească medicamentele. Cu aceşti oameni ce facem? Îi lăsăm să moară în chinuri pentru că nu au ajuns la controalele de prevenţie? Oricum, vă spun din proprie experienţă, mama mea şi-a făcut analizele din 6 în 6 luni, dar cancerul a fost descoperit doar când era deja prea târziu ca să poată fi salvată", a menţionat Zgonea.

PNL a depus o iniţiativă legislativă potrivit căreia pacienţii care vor refuza programe de diagnostic precoce sunt buni de paltă dacă se îmbolnăvesc.

Chiar şi cei diagnosticaţi cu cancer ar fi puşi la plată.

Propunerea legislativă a fost semnată de 128 de parlamentari, majoritatea de la PNL, 5 de la PSD, 3 de la UDMR, 9 de la minorităţi şi doi neafiliaţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(78 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 185
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 15 februarie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH