Europarlamentarul Cătălin Ivan cere un plan de ajutorare pentru românii din Marea Britanie


30 iunie 2016

Asigurările oferite de premierul David Cameron în privinţa românilor din Marea Britanie nu sunt suficiente. Iată ce declară europarlamentarii PSD, după ce şeful Executivului de la Londra i-a spus preşedintelui Klaus Iohannis că românii vor putea rămâne şi munci în Regat.

Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan comentează la RFI declaraţiile lui David Cameron: "Sunt, într-un limbaj aşa, foarte popular, apă de ploaie, pentru că David Cameron este de facto fostul prim-ministru al Marii Britanii, e o persoană care asigură interimatul, până când un alt lider va prelua atribuţiile, nu se ştie cine va fi, dacă va fi din partea conservatorilor, dacă va fi o coaliţie".

Deputatul european e de părere că "liderii politici români trebuie să gândească un plan de ajutorare a celor care sunt acum în Marea Britanie. Unii dintre ei se vor reloca în Europa cu companiile în care lucrează, alţii în schimb vor trebui ajutaţi. Pe o perioadă de minim zece ani de acum încolo în Marea Britanie nu va fi bine, iar primii care vor suferi vor fi imigranţii".

În opinia lui Cătălin Ivan, "e important ca statul român să aibă un plan de ajutorare a celor care sunt acolo şi să aibă un dialog cu ei, să suplimenteze pentru o perioadă personalul la ambasadă, la consulat, în Marea Britanie".
 

SURSA:RFI.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(595 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2022 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH