Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, a ales PSD Prahova


21 martie 2016

Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, va fi coordonatorul campaniei electorale  a PSD atât pentru alegerile locale din iunie 2016, dar şi pentru cele parlamentare din toamna acestui an. Savin oficializează astfel, zvonurile care îl dădeau plecat din PDL de mai bine de doi ani.

În acelaşi timp, Emanoil Savin va candida pentru un nou mandat de primar al oraşului Buşteni, oraş pe care îl conduce de 12 ani.

Savin a fost prezent în conferinţa de presă organizată de PSD Prahova şi a explicat că "nu se mai regăsea în partidul rezultat după fuziunea dintre PDL şi PNL". "Eram, de fapt, două entităţi separate. PNL şi PDL funcţiona în paralele. Fiecare partid avea lista proprie de candidaţi. Nu exista niciun fel de cooperare.", a afirmat Savin, care a explicat că împreună cu el a plecat şi organizaţia PDL Buşteni, organizaţie formată din 1850 de persoane.

"Vin să echilibrez balanţa pentru că nu pot accepta ca un domn venit de la Călăraşi, un judeţ cu 200.000 de locuitori să dorească să conducă un judeţ ca Prahova. Din ce observat Roberta Anastase a făcut un pas în spate, George Ionescu la fel. Nu am cum să mă regăsesc în asemenea partid", a afirmat Savin.

Plecarea lui Emanoil Savin din PNL este o lovitură pentru formaţiunea politică. Savin este unul dintre oamenii care au câştigat alegerile cu pete 80% din voturi, iar transferul său la PSD îi lasă pe liberali fără unul dintre cele mai importante oraşe de pe Valea Prahovei.

Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, a anunţat că organizaţia pe care o conduce şi-a propus un targhet de 38-40 la sută pentru alegerile locale. "Noi nu visăm la 70% ca adversarii noştri. Ne mulţumim doar cu 51% la Consiliul Judeţean Prahova. Vrem să ne continuăm proiectele şi să dezvoltăm, în continuare, judeţul", a spus Toader.

Social democraţii au evitat şi să desemneze un candidat pentru viitoarea preşedinţie a CJ Prahova. "Sunt alegeri pe liste, iar pe lista noastră sunt 6-7 persoane care pot conduce Consiliul Judeţean. Nu puteam desemna o persoană şi să spunem "asta este". Viitorul preşedinte al CJ Prahova va fi desemnat în urma unor negocieri care vor avea loc în funcţie de scorul obţinut în alegeri", a mai declarat Bogdan Toader.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(436 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH