Are nevoie PSD Ploieşti de alianţe pentru alegerile locale?


11 februarie 2016

Social democraţii ploieşteni au mai multe scenarii viabile pentru viitoarele alegeri locale.  Deocamdată singura incertitudine este cea legată de candidatul oficial al PSD Ploieşti pentru postul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.  Numele alesului va fi cunoscut zilele următoare după finalizarea sondajului pentru stabilirea candidatului cu cele mai mari şanse. Aşa cum ştiţi, în cursă au rămas senatorul Daniel Savu şi primarul interimar Cristian Ganea.

După desemnarea oficială a candidatului, social democraţii ar putea negocia mai multe alianţe, conform protocoalelor de colaborare încheiate la centru.

PSD Ploieşti ar putea demara discuţii cu ALDE, partid aflat în continuare alături de social democraţi. Candidatul PSD ar putea scăpa de concurenţa unui reprezentant al ALDE la alegerie din iunie în urma unei negocieri...cu cărţile pe masă.

Este bine cunoscut faptul că cel mai bine plasat reprezentant ALDE în sondajele din Ploieşti este deputatul Graţiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului. Cu o experienţă politică foarte mare, Gavrilescu îşi va negocia la sânge toate şansele, asigurându-se că ALDE va fi reprezentat şi în viitorul Consiliu Local.  Gavrilescu  va susţine până în ultimul moment că va candida, dar va bate palma cu PSD acceptând liste comune.  Scenariul acesta este destul de simplu de intuit dacă ne aducem aminte declaraţiei liderei ALDE Prahova care spunea în luna noiembrie 2015 că nu îşi doreşte să candideze la Primăria Ploieşti şi că "se va sacrifica" doar dacă va fi cel mai bine clasat reprezentant ALDE în sondajele din municipiu. Cel mai bine clasat este, dar protocolul încheiat la Bucureşti îi convine de minune Graţielei Gavrilescu.

„Nu am stabilit nimic, aşteptăm să ne fie validat candidatul în urma sondajului al cărui rezultat îl vom primi. Cu privire la ALDE, încă nu am demarat discuţiile pe plan local dar, probabil că dacă vom avea candidaţi separaţi vom merge pe ideea unei coaliţii post-electorale, în Consiliul Local. Probabil va fi cea mai frumoasă campanie, domestică, dacă îi pot spune aşa, iar alegerile vor fi extrem de interesante.”, a declarat pentru ziarul Incomod consilierul local George Botez, purtătorul de cuvânt al PSD Ploieşti.

Noi pariem că Graţiela Gavrilescu va negocia trei locuri eligibile pe viitoarea listă de consilieri locali, mai ales că este cel mai bun scenariu pentru ALDE, un partid mic care nu are rost să se arunce în lupta dintre PSD şi PNL. Iar Gavrilescu ştie foarte bine că social democraţii sunt orgolioşi şi nu ar susţine niciodată un candidat din afara partidului. Nu de alta, dar nu putem uita faptul că tinerii din jurul lui Cristian Ganea nu acceptă nici măcar candidatura senatorului Savu.

Un alt protocol încheiat la centru de către PSD este cel cu UNPR. Generalul Gabriel Oprea a lăsat la alegerea filialelor dacă vor merge împreună şi la locale. În Prahova, Daniel Niculae, predâşedintele organizaţiei judeţene este puţin supărat pe social democraţii de la municipiu şi lansează tot felul de fumigene războinice.  Certurile vor înceta şi credem că şi UNPR va cere locuri eligibile pe listele pentru CL ale PSD.

Ce va fi vom afla peste câteva săptămâni, însă un candidat al PSD Ploieşti care va intra în cursă alături de ALDE şi UNPR va fi cu adevărat unul cu adevărat foarte puternic.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(334 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul IV - ediţia nr. 195
Copyright © 2016 - 2021 ŞtireaPH
Actualizat la 7 octombrie 2020
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH