O facultate din România elimină lucrarea de licenţă


20 ianuarie 2017

Din cauza avalanşei de licenţe copiate sau cumpărate de pe piaţa neagră şi pentru că nu au bani să investească într-un soft antiplagiat, facultăţile se gândesc să renunţe la liceneţele de la finalul studiilor.

Potrivit jurnaliştilor de la Digi24, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti a anunţat că începând din vara aceasta, studenţii vor susţine la sfârşitul studiilor doar un examen grilă.

„Deschideţi internetul şi veţi găsi de vânzare lucrare de diplomă. Nu doar la Drept, la toate facultăţile. Un fenomen pe care nu avem cum să îl controlăm. (…)

Nu se justifică să achiziţionăm un soft pentru lucrările de diplomă care costă câteva zeci de mii de euro şi apoi alimentarea lui cu baze de date pentru a verifica daca lucrurile sunt plagiate sau nu.

Nu avem cum să controlăm fenomenul scrierii de către altă persoană”, a declarat decanul Facultăţii de Drept, Flavius Baias, jurnaliştilor de la Digi24.

Această măsură este posibilă după ce fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a dat un ordin în care este specificat faptul că diploma de licenţă se poate obţine după una sau două probe, în funcţie de ce alege fiecare facultate.

Nu toată lumea vede cu ochi buni renunţarea la licenţă. Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, crede că a scădea „dramatic” calitatea absolvenţilor unei facultăţi.

Un studiu european arată că mai mult jumătate din studenţii români au recunoscut că au plagiat cu bună ştiinţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(192 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2022 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH