Deputaţii au luat o decizie cu privire la modificările legii fumatului


5 octombrie 2016

Propunerile senatorului Daniel Fenechiu de a modifica legea care reglementează fumatul în public au fost respinse în comisiile reunite de Sănătate şi Juridică. Votul final urmează să se dea în plenul Camerei Deputaţilor.

Prima propunere a senatorului Fenechiu se referă la redefinirea spaţiului public. Se cerea să fie declarat spaţiu public doar cel care este înconjurat de pereţi de jur împrejur şi cu tavan. Prin urmare, s-ar fi permis fumatul pe terase şi la balcoane.

Printr-un alt amendament se cerea posibilitatea amenajării unor spaţii speciale pentru fumători, precum şi dreptul ca fumătorii să se organizeze în asociaţii şi să aibă cluburi dedicate, în care să poate fuma.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), fumătorul român are între 18 şi 35 de ani, fumează mai puţin de jumătate de pachet de ţigări pe zi şi plăteşte pentru acest viciu între 51 şi 100 de lei pe săptămână.

Prima ţigară o fumează în primele 30 de minute după ce se trezeşte. Sondajul mai arată că 18% dintre români fumează tutun zilnic, iar 7% spun că fumează, dar mai rar.

82% dintre fumători au început să fumeze înaintea vârstei de 22 de ani, iar 49% spun că au fumat pentru prima dată înaintea de a împlini 18 ani. Proporţia respondenţilor care au fumat înainte să împlinească 15 ani este mai ridicată în cazul celor cu studii elementare, al intervievaţilor din mediul urban şi al bărbaţilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(470 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2021 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH