Parcare unică în România. Poate fi mutată oriunde, chiar şi în cele mai aglomerate zone


2 august 2016

Găsirea unui loc de parcare este o mare problemă în România. O firmă a găsit însă o soluţie inedită care ar putea rezolva problema.

În urma unei investiţii de 1,2 milioane de lei, realizată de primăria Roman, o firmă din Paşcani a ridicat o parcare modulară, unică în Romania. Amplasată în Piaţa Centrală din Roman, parcarea are 50 de locuri şi poate fi mutată în cele mai aglomerate zone ale oraşului, potrivit Digi 24. Constructorii afirmă că au avut nevoie de o lună pentru a o ridica.

„Se poate suplimenta prin aducerea a noi module de parcare şi prin relocarea ei,” spune Cătălin Dumbravă, manager produs.

Între 8 şi 17, parcarea costă un leu pe oră. În afara acestui program, este gratis. „Este o idee foarte bună pentru că sunt multe persoane care vin din afara oraşului la piaţă şi nu au unde parca,” spune un şofer.

În centrul oraşului Roman sunt mai multe pivniţe subterane vechi de sute de ani, aşa că nu poate fi ridicată o parcare clasică.„Structura anterioară s-a confruntat cu o serie de surpări una dintre cauze posibil să fie un astfel de beci. Însă în prezent structura pe care noi am dezvoltat-o asigură o utilizare în siguranţă pentru publicul ce accesează acest serviciu,” precizează Constantin Cudar, purtător de cuvânt la primăria Roman.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(98 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul II - ediţia nr. 183
Copyright © 2016 - 2018 ŞtireaPH
Actualizat la 13 iunie 2018
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH