DNA se mută la hotel. Povestea noului sediu al instituţiei anticorupţie


7 iulie 2016

Guvernul a decis, printr-o ordonanţă de urgenţă, ca Hotelul Triumf să fie trecut în proprietatea publică a statului, urmând să fie folosit ca sediu pentru Direcţia Naţională Anticorupţie.

DNA ceruse Guvernului un nou sediu, iar Hotelul Triumf pare să fie o soluţie excelentă. În prezent, autorităţile realizează o evaluare a costurilor mutării instituţiei în imobilul de pe Şoseaua Kiseleff.

Hotelul este situat în apropierea Arcului de Triumf, monument ridicat de acelaşi arhitect, şi dispune de 41 de camere single, 43 de camere duble şi 14 apartamente.

”S-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care hotelul Triumf va fi dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi acestei agenţii. Într-un viitor, mediu spre lung, vom fi acolo, acolo sunt necesare investiţii. Nu mi-a fost deloc uşor ca ministru, am căutat din luna ianuarie un sediu. Important este că l-am găsit, nu unde este”, a declarat ministrul Justiţiei Raluca Prună.

Statul a încercat să vândă de mai multe ori clădirea construită în 1935 pentru funcţionarii BNR. RA-APPS a ceurt iniţial 24 de milioane de euro pe imobil, însă nu au fost doritori nici atunci când preţul a ajuns la 20 de milioane.

În regimul comunist, aici erau cazaţi oaspeţii din străinătate.

Hotelul are o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi şi o curte de 15.000 de metri pătraţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(93 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH