Un radar din România a prins 2 cai care păşteau cu 104 km / h


24 aprilie 2016

O femeie din Iaşi a câştigat un proces cu Poliţia Rutieră după ce a demonstrat că radarul care i-a înregistrat viteza nu funcţiona corect. Filmarea în baza căreia ieşeanca a fost amendată arată că doi cai care pasc ar circula cu o viteză de 104 kilometri la oră, informează adevarul.ro.

Judecătorii au decis să anuleze sancţiunea aplicată femeii. Potrivit acestora, „există dubii serioase asupra calităţii înregistrării efectuate cu aparatul radar”.

Instanţa a anulat amenda de 945 de lei, precum şi măsura suspendării permisului.

Florentina M. a a dat în judecată Poliţia Rutieră după ce a fost amendată şi i-a fost suspendat permisul de conducere. Femeia a susţinut că nu a încălcat legea şi a invocat în instanţă faptul că aparatul radar care i-a filmat maşina a indicat 3 viteze diferite într-o singură secundă.

În apărarea ei, femeia a folosit ca probă chiar imaginile surprinse de aparatul radar în baza cărora a fost sancţionată, care au fost depuse la dosar de poliţişti.

„Astfel din imaginile «stop cadru», nr. 9, 10 şi 11, se observă (…) că la ora 16:56:10, deci în timpul aceleiaşi secunde, autoturismul petentei a fost surprins în ordine cronogică, la diferenţă de câteva sutimi de secundă, circulând mai întâi cu viteza de 101 km/h, apoi cu 61km/h şi după aceea cu 99 km/h“, se arată în documentele depuse la dosar, potrivit adevărul.ro.

De asemenea, se precizează că la un moment dat aparatul radar surprinde doi cai care stau pe marginea şoselei şi în dreptul cărora este indicată viteza de 104 km/h.

Florentina M. a fost oprită pe 9 august 2015, în jurul orei 17.00, în timp ce conducea pe raza localităţii ieşene Podu Iloaiei. Agentul care a oprit-o i-a comunicat că a depăşit cu 51 de kilometri viteza legală, spunându-i că a fost surprinsă conducând cu 101 km/h în localitatea Sârca.

Pe tot parcursul procesului, Florentina M. a susţinut că nu a circulat cu viteza respectivă în localitate şi că s-a aflat cu siguranţă în afara acesteia: „Niciodată nu circulăm în localitate cu viteză, cu atât mai mult cu cât aveam în maşină doi copii minori. Cu siguranţă ne aflam în afara localităţii“.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(152 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH