Povestea celui mai apreciat bucătar român al momentului


18 aprilie 2016

Alex Crăciun a început ca bucătar la ”Capra Neagră” din Poiana Braşov, însă acum este şeful bucătăriei respectatului restaurant Sosharu din Londra.

”Tata gătea mereu acasă, aşa că de la o vârstă fragedă am fost înconjurat de mâncare, de procesul de a găti. Nu mi-am dat seama la acel moment, dar cred că acest lucru a semănat scânteia pasiunii pentru gătit în mine“, povesteşte Alex Crăciun, 30 de ani, pentru După Afaceri Premium, platformă a Ziarului Financiar.

Tânărul a povestit că nu a mers la facultate pentru că a trebuit să muncească, precizând că nu a plănuit să devină chef, dar apoi s-a îndrăgostit de gătit.

A început la restaurantul Capra Neagră din Poiana Braşov, iar apoi a găsit un loc de muncă la Newcastle, în Anglia. Cu toate că adaptarea a fost grea, românul a ajuns să conducă bucătăria de acolo în doar cinci luni.

Cariera lui Alex Crăciun a luat, însă, cu adevărat avânt doar după ce s-a întâlnit cu Jason Atherton, un fost colaborator al lui Gordon Ramsay şi proprietar al unor restaurante care au câştigat stele Michelin.

”L-am întâlnit pe Jason la Maze când lucram pentru Gordon Ramsay, iar apoi după ce Jason a deschis Pollen Street Social am mers să lucrez pentru el în bucătărie. Acolo am discutat despre posibilitatea ca eu să preiau conducerea unuia dintre restaurantele sale. Munca alături de Jason mi-a permis să-mi urmez visele“, a adăugat Alex Crăciun pentru sursa citată.

Românul este un iubitor al bucătăriei asiatice, despre care spune că nu este deloc grea şi este mai sănătoasă în comparaţie cu altele.

Alex Crăciun a lucrat, timp de un an, într-o bucătărie din Japonia. Ritmul era infernal, lucra câte 20 de ore pe zi, însă a reuşit să asimileze multă informaţie.

Românul conduce acum bucătăria restaurantului Sosharu, care promovează stilul culinar izakaya, cel al gastropub-urilor japoneze informale.

Cu toate că munca sa este foarte apreciată de critici, românul nu renunţă la muncă.

”Stau câte 16 ore pe zi în bucătărie, încercând preparate, creând noi combinaţii de ingrediente, cău­tând idei noi. Iubesc să încerc mâncare de calitate şi de obicei când mă duc într-un restaurant comand aproape tot ce este în meniu numai pentru a avea posibilitatea de a încerca totul. Tot timpul îmi stă mintea la mâncare. Mân­carea înseamnă totul pentru mine”, a mai spus Alex Crăciun.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(268 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH