Câţi străini trăiesc în România?


17 aprilie 2016

În timp ce tot mai mulţi români iau calea Occidentului, majoritatea străinilor din România provin din ţări din afara Uniunii Europene.

Aproape 110.000 de cetăţeni străini au avut rezidenţa în România în primul trimestru al anului curent, anunţă datele Inspectoratului General pentru Imigrări.

Majoritatea, peste 64.000, provin din ţări din afara Uniunii Europene. Peste 10.600 dintre ei sunt moldoveni. Pe teritoriul României trăiesc şi şase mii de turci şi aproape opt mii de chinezi.

Italienii formează cea mai importantă comunitate străină în România, cu aproape 13.000 de rezidenţi. Peninsularii sunt urmaţi de germani (5.492) şi francezi (4.981). Majoritatea străinilor trăiesc în mediul urban, iar o treime dintre ei trăiesc în Bucureşti. Restul au preferat judeţele Ilfov, Timiş, Cluj şi Constanţa.

Străinii vin să trăiască în România din numeroase motive, cele mai populare fiind reunificarea familiei, studiile sau locul de muncă.

În prima parte a anului 2016, 229 de persoane au cerut azil în România, majoritatea fiind cetăţeni sirieni, irakieni, pakistanezi şi somalezi. În urmă cu o lună, România a primit 15 refugiaţi din Grecia, în cadrul unei înţelegeri făcute la nivelul Uniunii Europene.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(467 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH