România riscă să fie exclusă de la Eurovision 2016


17 aprilie 2016

România ar putea să nu participe la Eurovision 2016, din cauza datoriilor pe care TVR le are la organizatorul competiţiei, European Broadcasting Union.

TVR datorează aproximativ 10 milioane de euro. Cu toate că a plătit o rată de 250.000 de euro în ianuarie, postul public de televiziune a precizat că nu mai are posibilitatea de a-şi achita datoriile.

„Reprezentanţi ai European Broadcasting Union – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume – au anunţat, deocamdată verbal, reprezentanţii Televiziunii Române că, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU de către TVR, acest organism va trece la următorul prag de sancţiune. Astfel, România riscă să nu fie acceptată pe scena Eurovision şi nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite această competiţie”, se menţionează într-un comunicat emis de TVR.

România ar fi trebuit fi reprezentată la Eurovision 2016, care va avea loc în perioada 10-14 mai, la Stockholm, în Suedia, de către Ovidiu Anton, cu piesa ”Moment of Silence”.

Rămâne de văzut dacă statul român va oferi garanţii reprezentanţilor European Broadcasting Union că datoria va fi plătită.

TVR a precizat că a plătit la termen, ”pentru prima oară după mulţi ani”, participarea şi transmiterea competiţiei din acest an, însă organizatorii par să se fi săturat de faptul că românii nu îşi plătesc datoriile adunate în ultimii opt ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(320 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH