Statul ar putea confisca casele, apartamentele şi clădirile neîngrijite


6 aprilie 2016

Parlamentarii lucrează la o lege care să prevadă sancţiuni mult mai dure pentru cei care nu îşi vor consolida şi renova casele.

Proprietarii clădirilor care sunt insalubre sau care sunt într-o stare avansată de degradare şi care reprezintă risc de dărâmare riscă să-şi piardă dreptul de proprietate.

Acelaşi proiect legislativ mai prevede că statul va crea un fond de garantare imobiliară pentru cei care îşi consolidează construcţia deteriorată, iar aceştia vor lua de la bancă credite cu dobândă preferenţială, pe care îi vor returna în maxim 30 de ani, potrivit liberatea.ro.

Parlamentarii mai lucrează şi la o reglementare legislativă prin care să se poată trece peste semnătura proprietarului atunci când acesta refuză consolidarea sau când nu poate fi găsit.

Sunt vizate în special clădirile încadrate în clasa de risc seismic – pericol public, care urmează să fie consolidate cu bani de la buget.

În prezent, doar în Bucureşti, lista imobilelor expertizate tehnic cuprinde un număr de 181 de clădiri care sunt încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public şi 174 de clădiri care sunt încadrate în clasa I de risc seismic, fără pericol public. Până în acest moment 73 cladiri au fost consolidate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(50 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 190
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 22 octombrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH