Două oraşe mari din România vor să-şi construiască linii de metrou


11 martie 2016

Primarul Clujului, Emil Boc, a aunţat că vrea să organizeze o discuţie pentru a se analiza oportunitatea construirii unei linii de metrou cel puţin de la Polus până la Aeroport.

„Eu nu spun că nu merită. Deocamdată se fac analize. Eu am propus o discuţie măcar de pricipiu pentru a se vedea ce ar însemna un metrou măcar de la Polus şi până la Aeroport.

Costurile sunt de miliarde de euro, unu, două, trei sau patru miliarde de euro. Nu aş putea să vă spun exact pentru că studiile sunt foarte aproximative. Se face o analiză pentru a se vedea cum va fi sustenabil un astfel de metrou la un oraş cu o jumătate de milion de locuitori.

Eu cred că nu trebuie exclusă o astfel de variantă pe termen mediu şi lung”, a declarat primarul Emil Boc, citat de stiridecluj.ro.

La începutul anului trecut, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că există un proiect de construire a unei linii de metrou. Această linie care ar traversa Timişoara în subteran ar urma să aibă cinci staţii: Gara de Nord, Iulius Mall, Gara de Est, Grădina Zoologică şi Aeroport.

„Municipiul Timişoara este rupt în două la ora actuală de liniile de tren. Situaţia creează mari disfuncţii, întrucât numărul de traversări ale acestor linii este foarte redus –două subtraversări şi două treceri la nivel- sensibil mai redus chiar decât numărul trecerilor peste Bega, la rândul lor departe de a fi suficiente”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Robu spune că s-a făcut o analiză iar transportul subteran reprezintă „o soluţie optimă”.

Prima linie de metrou din Bucureşti a fost inaugurată pe 19 decembrie 1979 între staţiile Semănătoarea şi Timpuri Noi. Sistemul are patru linii, iar singura staţie situată la suprafaţă este în Berceni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(208 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2022 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH