O tânără din Austria şi-a dat în judecată părinţii, după ce aceştia au publicat pe Facebook fotografii ale sale


15 septembrie 2016

O tânără din Austria în vârstă de 18 ani şi-a dat în judecată părinţii, după ce aceştia au publicat pe Facebook fotografii ale sale, realizate în copilărie, pe care ea le consideră ”stânjenitoare”, informează site-ul tabloidului britanic Daily Mail.

Tânăra, originară din regiunea Carintia din sudul Austriei, consideră că acele fotografii intime din copilăria ei i-au făcut viaţa ”mizerabilă”.

Ea afirmă că peste 500 de imagini au fost publicate de părinţii ei pe această reţea de socializare, fără acordul ei, începând din anul 2009.

Potrivit avocatului Michael Rami, clienta lui are şanse mari să câştige acest proces.

Fotografiile prezintă momente din copilăria tinerei, precum schimbarea scutecelor şi ”antrenamentul” la oliţă, potrivit cotidianului The Local Austria.

”Ei nu ştiu ce este ruşinea şi nu au limite - şi nu le pasă dacă este vorba de o fotografie cu mine stând pe toaletă sau dacă sunt goală în pătuţul meu -, pentru că fiecare stadiu din viaţa mea a fost fotografiat şi făcut apoi public”, a spus reclamanta.

”M-am săturat să nu fiu luată în serios de părinţii mei”, a adăugat ea.

Potrivit presei austrice, părinţii tinerei au refuzat să şteargă acele fotografii, pe care le-au distribuit pe Facebook şi care au fost vizualizate de cei 700 de prieteni ai cuplului.

De asemenea, tatăl tinerei ar fi spus că, întrucât el a fost persoana care a realizat fotografiile, acest fapt îi conferă dreptul de a le publica pe internet. 

O primă audiere în instanţă a fost stabilită pentru luna noiembrie. Potrivit avocatului Michael Rami, clienta lui va câştiga procesul, dacă va reuşi să demonstreze că imaginile în cauză violează dreptul ei la intimitate.

Dacă tânăra va câştiga procesul, atunci părinţii ei ar putea fi nevoiţi să îi plătească despăgubiri şi să îi achite cheltuielile de judecată.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(105 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH