Ţara europeană în care tinerii primesc bani ca să citească


7 septembrie 2016

În urmă cu aproape două săptămâni, televiziunea locală Tele 2 Drobeta Turnu Severin anunţa că reprezentanţii Primăriei Orşova au decis să acorde câte 200 de lei fiecărui tânăr, cu ocazia împlinirii vârstei majoratului.

Pe lângă bani, se mai acordă şi o diplomă de „cetăţean major şi resposanbil al localităţii”, iar „acţiunea este menită să-i încurajeze pe tineri să se implice în activitatea oraşului”. Însă nu se precizează şi cum i-ar convinge acest ajutor pe tinerii orşoveni să se implice în probleme oraşului.

Potrivit comentariului de pe site-ul de satiră harfa.ro, „cu alte cuvinte, în ziua în care împlineşte 18 ani şi devine cetăţean cu drept de vot şi bun de încadrat în câmpul muncii, tânărul orşovean primeşte nişte bani pe degeaba, ca un frumos îndemn de adaptare la mentalitatea românească”.

Şi în Italia se dau bani la împlinirea vârstei de 18 ani, însă nu „pe degeaba”, ci în schimbul unui efort intelectual. Italienii vor demara începând cu data de 15 septembrie o campanie prin care vor să le îndrepte atenţia tinerilor către cultură.

Potrivit The Independent, când vor împlini vârsta majoratului tinerii italieni vor primi câte 500 de euro, sub formă de vouchere, pentru a-i cheltui pe cărţi, bilete la concerte, spectacole la teatru, cinema, intrări în muzee sau pentru vizite în parcurile naţionale.

În total, peste 575.000 de tineri ar urma să beneficieze de această campanie. Guvernul italian îşi propune ca anul viitor să facă o campanie de vouchere şi pentru profesori. Acestea ar urma să fie folosite pentru achiziţia de materiale care să-i ajute în profesia lor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(29 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH