Cântăreţul american Prince a murit la reşedinţa sa din Minnesota


21 aprilie 2016

Cântăreţul american Prince a murit, joi, la vârsta de 57 de ani, la reşedinţa sa din Minnesota. Trupul neînsufleţit al artistului american a fost descoperit în studioul acestuia din Paisley Park, un oraş din statul Minnesota, a anunţat TMZ.com. Informaţia a fost confirmată de agentul de presă al cântăreţului Yvette Noel-Schure, care a declarat pentru Associated Press că artistul a fost descoperit decedat în reşedinţa sa.

Mai mulţi fani ai cântăreţului s-au adunat joi în faţa studioului de înregistrări deţinut de artist în Paisley Park, o clădire albă, înconjurată de un gard înalt, aflată la 35 kilometri de Minneapolis. Maşinile Poliţiei din Carver County sunt parcate în faţa clădirii.

În urmă cu o săptămână, artistul american Prince a fost spitalizat, după ce avionul în care se afla muzicianul a fost nevoit să aterizeze de urgenţă. Prince a fost dus de urgenţă la spital, fiind tratat de gripă şi externat mai târziu, în aceeaşi zi.

Artistul s-a simţit rău, fiind nevoit să-şi anuleze două show-uri în Atlanta, săptămâna trecută. Reprezentantul său a declarat pentru Tmz că starul încă nu se recuperase, când a susţinut joi seară un concert în Atlanta, iar starea sa s-a înrăutăţit după ce a urcat la bordul avionului.

Născut pe 7 iunie 1958, în Minneapolis, Prince a devenit un fenomen mondial în anii 1980, popularizând muzica funk din Minneapolis, mai ales cu ”Purple Rain” (1984), adesea descris ca unul dintre cele mai bune albume ale tuturor timpurilor.

Materialul discografic a dat şi numele unui film semi-autobiografic, care l-a plasat pe artist în galeria superstarurilor.

Muzicianul, al cărui nume de naştere este Prince Rogers Nelson, şi-a început cariera în 1976 şi a înregistrat, până în prezent, 39 de albume de studio. Printre cele mai cunoscute se află ”Purple Rain” (1984),  ”Diamonds and Pearls” (1991) şi ”Love Symbol Album” (1992).

În anii 2014 şi 2015, Prince a lansat câte două albume, fiecare reprezentând o altă abordare, un alt stil. A câştigat şapte premii Grammy şi un trofeu Oscar, obţinut în 1987 pentru coloana sonoră a filmului ”Purple Rain”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(160 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 190
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 22 octombrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH