Un român joacă în cel mai bun film străin de la Oscar 2016


1 martie 2016

Un film maghiar, cu un actor de naţionalitate română în distribuţie, a câştigat marele premiu pentru cel mai bun film străin, la a 88-a ediţie a Premiilor Oscar, care a avut loc în noaptea de 28 spre 29 februarie 2016 la Los Angeles.

Lungmetrajul Son of Saul este filmul de debut în cinematografie al regizorului Laszlo Nemes. Pelicula, o coproducţie ungaro-franceză, a câştigat premiul întâi la categoria cel mai bun film străin şi la Globurile de Aur, competiţie de film care precedă Oscarurile.

Filmul spune povestea lui Saul Auslander (interpretat de actorul Geza Rohrig), un prizonier evreu forţat să lucreze pentru nazişti în infernul de la Auschwitz.

Românul Levente Molnar joacă rolul celul mai bun prieten al lui Saul, Abraham Warsawski. Molnar, care anul acesta va împlini 40 de ani, este angajat al Teatrului Maghiar din Cluj.

Propunerea României pentru Premiile Oscar 2016 a fost opera lui Radu Jude, „Aferim”. Filmul nu a fost inclus însă pe lista scurtă de nouă creaţii eligibile pentru nominalizare.

În 2015, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin a fost câştigat de „Ida”, o creaţie poloneză în regia lui Pawel Pawlikowski.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(66 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2020 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH