Victorie mare şi pentru marijuana în alegerile din Statele Unite


9 noiembrie 2016

Alegătorii din statele California, Massachusetts şi Nevada au aprobat consumul recreaţional de marijuana, în timp ce alte state americane au trecut iniţiative de folosire medicinală a controversatei plante.

Este cea mai mare victorie pentru reforma statutului marijuanei din 2012, când statele Colorado şi Washington au decis legalizarea consumului recreaţional.

Consumul de marijuana ar putea fi legalizată şi în Maine, în timp ce în Arizona, propunerea pare să fi fost respinsă după numărarea a 68 la sută din voturi, scrie Washington Post.

Florida, Dakota de Nord şi Arkansas a legalizat folosirea medicinală a marijuanei, în timp ce în Montana, legislaţia va fi relaxată, iar multe restricţii vor fi ridicate.

”Este o victorie monumentală pentru mişcarea pro-marijuana”, a spus Ethan Nadelmann, directorul executiv al unei mari organizaţii pro-legalizare, adăugând: ”Cu sprijinul Californiei, sfârşitul prohibiţiei marijuanei în Statele Unite, şi chiar în lume, se apropie”.

În California trăiesc 12 la sută dintre americani.

Cu toate acestea, victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA ar putea fi o lovitură pentru mişcarea pro-marijuana. Reformele în domeniul consumului de droguri ar putea fi îngreunate de politica noului preşedinte republican.

Americanii din Florida şi Dakota de Nord au votat în masă legalizarea consumului medicinal de marijuana, cu peste 71%, respectiv 64% dintre voturi.

Florida este primul stat din sudul SUA care legalizează consumul medicinal de marijuana. În prezent, măsura este în vigoare în 25 de state şi în Districtul Columbia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(106 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2021 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH