Merkel: După britanici şi alţii ar putea spune: "Nici eu nu vreau atât de mulţi lucrători bulgari şi români"


16 octombrie 2016

Cancelarul german Angela Merkel a reafirmat sâmbătă că în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană aceasta din urmă nu va primi din partea blocului comunitar concesii care să-i permită limitarea libertăţii de circulaţie a forţei de muncă, şefa guvernului de la Berlin argumentând că orice concesie de acest fel ar putea încuraja şi alte state din UE să ceară la rândul lor o restrângere a imigraţiei, transmite agenţia Reuters.

'Dacă încep să fac concesii privind libertatea de mişcare (a forţei de muncă n.red.), atunci şi o altă ţară ar putea veni mâine să spună: 'Nici eu nu vreau atât de mulţi lucrători bulgari şi români'', a menţionat Angela Merkel în discursul susţinut la Congresul tineretului creştin-democrat german (CDU).

'Ulterior, la fel va veni şi o a treia ţară şi apoi vor veni forţele extreme ale Europei şi toţi vom ajunge să închidem din nou graniţele şi nu vom mai avea nicio libertate, iar aceasta nu va mai fi Europa', a adăugat ea.

Cancelarul german a reafirmat în continuare că Marea Britanie va avea acces pe piaţa unică europeană numai dacă va accepta cele patru libertăţi ale UE, inclusiv libertatea de circulaţie a forţei de muncă.

Acelaşi avertisment a fost transmis Marii Britanii de numeroşi oficiali europeni. În replică, premierul britanic Theresa May a dezaprobat această condiţionare. 'Ştiu că unii întreabă despre un compromis între controlul imigraţiei şi comerţul cu Europa. Dar acesta este un mod greşit de a privi lucrurile. Noi am votat (la referendumul din 23 iunie n.red.) pentru a ieşi din Uniunea Europeană şi a deveni o ţară suverană, complet independentă. Aşadar vom decide singuri cum vom controla imigraţia. Şi vom fi liberi să ne decidem legile', a susţinut şefa guvernului de la Londra în timpul Congresului Partidului Conservator britanic, desfăşurat cu două săptămâni în urmă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(318 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 186
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 august 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH