Al doilea cel mai mare pod din Europa, construit din oţel românesc


7 iulie 2016

Fabrica ArcelorMittal Galaţi a furnizat 34.000 de tone de oţel pentru construcţia unuia dintre cele mai mari poduri din lume, anunţă adevarul.ro.

Inaugurat săptămâna trecută, pe 1 iulie, podul Osman Gazi, din Turcia, are o lungime totală de 2.682 de metri şi o deschidere maximă de 1.550 de metri între pilonii principali. Podul Osman Gazi este cel mai lung pod suspendat din Turcia, al doilea ca lungime din Europa şi al patrulea la nivel mondial.

Podul construit din oţel are fundaţia din beton, şi înălţimea de 234 de metri.

Podul Osman Gazi, care traversează Golful Izmit, din nord-vestul Turciei, a scurtat distanţa dintre oraşele Istanbul şi Izmir cu aproximativ 140 de kilometri.

Podul face parte dintr-un proiect al unei autostrăzi de 420 kilometri între Istanbul şi Izmir, care va scurta timpul de deplasare între cele două oraşe de la 9 ore la 3 ore şi jumătate. Autostrada va fi terminată în august 2016.

Podul Osman Gazi se află la 50 de kilometri distanţă de Istanbul.

Combinatul siderurgic gălăţean a livrat către constructorul Çimtaş produse plate din oţel, necesare pentru tablierul podului.

„Proiectul a avut o semnificaţie aparte pentru noi, dată fiind anvergura acestuia. Laminoarele de tablă groasă din Galaţi sunt capabile să fabrice şi să livreze produse pentru aplicaţii numeroase. Pentru podul Ozman Gazi am creat soluţii tehnice şi comerciale personalizate”, a declarat pentru adevarul.ro Bruno Ribo, director general al Diviziei Europene de Produse Plate, est – sud, a ArcelorMittal.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, fiind prezentă în peste 60 de ţări. ArcelorMittal este lider pe toate pieţele internaţionale principale ale industriei siderurgice, incluzând sectorul auto, de construcţii, de electrocasnice şi de ambalare.

Situat în estul României, ArcelorMittal Galaţi numără aproximativ 6.200 de angajaţi şi este cel mai mare combinat integrat din ţară şi lider în fabricarea produselor siderurgice, cu o capacitate de producţie de 3 milioane de tone oţel.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, ArcelorMittal are şase unităţi în România: Galaţi, Tulcea – cariera de var, Iaşi, Roman, Hunedoara şi Romportmet – operator portuar la Dunăre.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(443 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 190
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 22 octombrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH