Sondajele BREXIT au fost date peste cap


20 iunie 2016

Două sondaje efectuate în mare parte după uciderea deputatei laburiste Jo Cox confirmă că tabăra 'In', ce sprijină rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, a câştigat teren şi s-a inversat tendinţa care anterior părea favorabilă taberei 'Out', care susţine ieşirea din UE la referendumul de pe 23 iunie, transmite agenţia Reuters.

Şapte din cele nouă sondaje efectuate între 10 şi 16 iunie (data când a încetat din viaţă deputata Jo Cox) indicau un avantaj al taberei 'Out'. Însă ultimele două sondaje publicate duminică arată că tabăra 'In' a recuperat din terenul pierdut, chiar dacă diferenţa dintre cele două opţiuni este foarte redusă. Primul dintre aceste ultime sondaje arată un sprijin de 45% pentru rămânerea în UE şi de 42% pentru Brexit (ieşirea din blocul comunitar). În celălalt sondaj procentele sunt de 44% pentru 'In' şi 43% pentru 'Out'.

Aceste sondaje au fost efectuate în proporţie de aproximativ două treimi după ce deputata Jo Cox, o susţinătoare activă a rămânerii în UE şi a primirii migranţilor, a fost ucisă de un individ ale cărui motivaţii încă nu sunt neclare.

Un reprezentant al taberei 'Out', liderul partidului eurosceptic UKIP, Nigel Farage, a sugerat că această crimă ar putea influenţa rezultatul referendumului. Totuşi, şi ultimele sondaje efectuate înaintea uciderii deputatei laburiste au arătat o revenire a taberei 'In', iar unul dintre institutele care au realizat cercetările pune această răsturnare de situaţie mai degrabă pe seama temerilor privind efectele economice negative ale Brexitului, pe care insistă liderul taberei 'In', premierul David Cameron, informează agerpres.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(280 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH