Explozie puternică şi împuşcături în Ankara: cel puţin 27 de morţi şi zeci de răniţi


14 martie 2016

O explozie puternică a avut loc în Güvenpark, o zonă centrală din Ankara, lângă o importantă staţie de autobuze şi mai multe clădiri guvernamentale. Imediat după deflgraţie au avut loc şi câteva schimburi de focuri.

Potrivi unei surse din cadrul serviciilor secrete, citate de CNN Turk, până acum s-au înregistrat 27 de morţi şi 75 de răniţi. Fumul se putea vedea de la o distanţă de peste 2 kilometri de locul deflgraţiei.

Deocamdată nu este clară originea exploziei, însă se vorbeşte de un atac terorist. Acest atac cu bombă vine la o lună după ce un atentat terorist în Ankara, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 29 de oameni şi a fost revendicat de militanţi kurzi.

De asemenea, la începutul lunii ianuarie, într-un atentat sinucigaş din zona centrală a Istanbulului au murit 11 turişti germani. Forţele armate turce au declanşat o amplă campanie militară în sud-estul ţării, bilanţul depăşind 600 de morţi. În luna februarie, armata Turciei a pornit ofensiva şi împotriva militanţilor kurzi din norul Siriei.

„Acest atac a fost lansat de un membru YPG în cooperare cu membri ai organizaţiei teroriste separatiste PKK din Turcia”, a spus premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, într-o conferinţă de presă.

De partea cealaltă, unul dintre liderii PKK, Cemil Byik, a negat că organizaţia sa se află la baza acestor atacuri.

„Nu ştim cine este responsabil de comiterea atacului de miercuri seară, dar ar putea fi o reacţie faţă de masacrele din Kurdistan”, a declarat liderul PKK, referindu-se la regiunea kurdă care cuprinde arii din Turcia, Irak, Siria şi Iran, unde armata turcă a lansat ofensive militare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(189 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH