Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton preferata vedetelor de la Hollywood


6 martie 2016

Hillary Clinton a strâns cea mai mare sumă din donaţiile celebrităţilor din showbizul de la Hollywood, după ce Steven Spielberg şi Jefrrey Katzenberg, au donat, fiecare, peste un milion de dolari pentru sprijinirea favoritei lor în campania electorală pentru cursa prezidenţială din 2016.

Vedetele din showbizul de la Hollywood au donat fie sume mai mari de un milion de dolari, fie sume mai mici, de 2.000 de dolari, pentru a-şi susţine favoriţii în campania pentru cursa prezidenţială din 2016, potrivit unor date culese de jurnaliştii de la Business Insider.

Deşi celebrităţile nu s-au lăsat mai prejos în ceea ce priveşte donaţiile, după cum au observat jurnaliştii de la The New York Times, eşalonul superior de donatori tinde să includă mai degrabă oameni din domeniul financiar şi energetic.

Ziarişti de Bussiness Insider au compilat datele unor rapoarte privind contribuabilii, apoi au accesat baza de date de la Comisia Federală pentru Alegeri din SUA, pentru a detecta numele vedetelor de la Hollywood care au contribuit cu sumele cele mai mari pentru susţinerea candidaţilor în cursa prezidenţială. Deşi deocamdată lista nu este completă - există sume mai mici înregistrate de la celebrităţi din spectrul divertismentului -, include, pe de altă parte cele mai mari donaţii şi se concentreză doar pe sume de peste 2.500 de dolari.

Suma maximă pe care o persoană fizică o poate dona într-o campanie pentru un ciclu electoral este de 2.700 de dolari, dar jurnaliştii de la Business Insider dezvăluie şi contribuţii substanţiale îndreptate către Comitetele de Acţiune Politică (Super PACs).

Aşadar, lista publicată de Business Insider începe cu Steven Spielberg, directorul şi cofondatorul DreamWorks, care a donat 1.002.700 de dolari către Hillary Clinton. Regizorul a contribuit cu o sumă de 1 milion de dolari livrată prin comitetul Priorities USA Action, care o susţine pe Clinton, dar i-a donat şi candidatei înseşi suma maximă prevăzută de lege, 2.700 de dolari.

Similar, Jeffrey Katzenberg, directorul executiv de la Dreamworks Animation a donat suma de un milion de dolari prin Priorities USA Action, dar şi individual, lui Hillary Clinton, 2.700 de dolari.

Regizorul JJ Abrams i-a donat tot candidatei din tabăra democrată, Hillary Clinton, o sumă de 500.000 de dolari prin Priorities USA Action şi 2.700 de dolari viraţi lui Hillary.

Actorul american Kelsey Grammer a împăcat echitabil doi candidaţi, donându-le lui Ben Carson şi lui Rand Paul câte 5.000 de dolari.

Suma maximă de 2.700 de dolari a fost donată de vedete de la Hollywood către mai mulţi candidaţi, însă Clinton pare să fi fost preferata celebrităţilor şi în acest caz.

Astfel, printre vedetele care au donat 2.700 de dolari către Hillary Clinton se numără cântăreţele Beyoncé şi Katy Perry, rapperul american Kanye West, actorii Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Ben Affleck, actriţele Kate Hudson, Reese Witherspoon, creatorul serialului "Two and a Half Men", Chuck Lorre şi realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres.

Celălalt candidat din tabăra democrată n-a fost recompensat de atâţia susţinători celebri, doar cântăreţul Bonnie Raitti, creatorul serialelor americane "Family Guy" şi "American Dad!", Seth MacFarlane şi actorul Danny DeVito oferindu-i lui Bernie Sanders suma maximă de 2.700 de dolari. Danny DeVito i-a acordat aceeaşi sumă şi lui Martin O'Malley, în timp ce producătorul Jerry Bruckheimer i-a donat cei 2.700 de dolari lui Jeb Bush.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(62 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 186
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 august 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH