Trei semne evidente că este timpul să îţi găseşti un nou loc de muncă


7 octombrie 2020

Oamenii tind să intre în panică atunci când îşi dau seama că sunt nemulţumiţi la locul de muncă. Ei presupun că sunt într-un domeniu greşit sau au mers cât de departe iar joburile actuale le crează nemulţumiri. Uneori, instinctul are dreptate. Există întotdeauna motive bune  pentru a merge mai departe.

S-ar putea să ai nevoie de ajutor financiar pentru a-ţi plăti facturile în acea perioadă, în care eşti în căutarea unui nou loc de muncă, deoarece nu mai vrei să iei o decizie greşită, cauzată de un factor extern.

În cazul în care decideţi să împrumutaţi bani în perioada respectivă, atunci pentru cei din Moldova, vă recomandăm Forza - Credit doar cu buletinul..

De ce Forza? Te pot ajuta în cea mai presantă perioadă . Vă vor confirma cererea în doar 20 de minute şi nu trebuie să vă faceţi griji pentru taxele ascunse. Cu calculatorul lor rapid de credit, puteţi vedea exact suma pe care va trebui să o rambursaţi. Planificarea rambursării este foarte utilă.

Nu este întotdeauna cazul, totuşi… Înainte de a începe să planificaţi strategia de schimbare  a locului de muncă, trebuie să observăm semnele comune care vă arată că aţi ajuns la capătul drumului iar acestea nu sunt înşelătoare.

Iată câteva semne care indică faptul că a venit momentul pentru un nou loc de muncă:

1. Ţi-e frică de luni dimineaţa.

„Nu fugi niciodată de ceva; aleargă întotdeauna la ceva  ”A avea un nod în stomac de fiecare dată când este luni nu este distractiv şi nici  sănătos. Dar nodul va apărea dacă nu înţelegeţi ce îl provoacă, chiar dacă găsiţi un alt job.

Mulţi oameni renunţă la locul de muncă pentru că sunt nemulţumiţi de un anumit aspect al acestuia. După ce şi-au predat papuşa roz şi şi-au spus adio, unii îşi dau seama cât de bine era la vechiul loc de muncă şi regretă că au plecat. Dacă luni dimineaţa te doboară, fă o listă de argumente pro şi contra. Ce vă place la această companie? Este vorba despre valoare? Colegii tăi? Beneficiile sau oportunităţile de dezvoltare profesională?

Apoi, cataloghează lucrurile negative. Poţi fi surprins de cât de mult îţi place munca ta, cu excepţia aspectului care îţi provoacă nemulţumirea. Aceasta este o informaţie utilă şi poate fi remediată. Aţi identificat problema, aşa că acum puteţi discuta  deschis cu şeful sau cu colegii dvs. despre remedierea acesteia.

Dar dacă lista este mai lungă, atunci este mai clar ca niciodată că acest job nu vi se mai potriveşte deci a venit momentul să începi să cauţi noi oportunităţi. Nu vă panicaţi în timpul acestui proces. Faceţi-vă bine sarcinile înainte de a pleca şi oferiţi sprijin şefului şi colegilor. Este important să menţineţi relaţii de muncă bune pe toată perioada tranziţiei, deoarece munca de calitate şi o atitudine pozitivă poate deschide oportunităţi viitoare nebănuite.2. Ţi-ai depăşit valoarea


Să te simţi neliniştit în munca nu înseamnă neapărat că trebuie să părăseşti jobul. Dar este posibil să aveţi nevoie de un mediu nou în care să progresaţi.

Când se întâmplă acest lucru, încercaţi să re-vectorizaţi. Verificaţi circumstanţele actuale. Ce aspecte din munca ta te inspiră? Ce te emoţionează cu privire la coborârea din pat dimineaţa? Luaţi în considerare modul în care puteţi demara următoarea fază a carierei dvs. în jurul acelor pasiuni

3. Nu vă mai place jobul.

Rutina ne poate orbi, iar valoarea contribuţiilor noastre ne fac să uităm care a fost motivul real pentru care aţi ales o carieră profesională. Poate reuşiţi să reînoţi sentimentul care va făcut să alegeţi acest job.

Eşti într-adevăr dezamăgit de serviciu sau pur şi simplu te simţi deconectat de el? Există o modalitate de a obţine mai multe experienţe, mai multe satisfacţii profesionale?

Poate vă puteţi oferi voluntar experienţa în proiectele altor echipe pentru a vă simţi mai antrenat. Sau poate este timpul pentru un nou rol în cadrul companiei, unul care vă oferă o viziune mai bună a viitorului dvs şi al modalităţii de dezvolare al firmei.

Important este ca orice decizie aţi lua să vă readucă pasiunea şi dorinţa de a face ceva minunat


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(83 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2022 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH