Patru mituri despre gestionarea banilor care îţi pot strica viaţa


20 august 2019Când deveniţi un adult responsabil cu banii dvs, înseamnă că începeţi să înţelegeţi ceea ce vă reţine emoţional, susţine  Sam Beckbessinger, autoarea  stiudiului „Cum să-ţi manageriezi singur banii”.

„Şi atunci trebuie să decideţi ceea ce doriţi de fapt şi care sunt obiectivele dvs. reale”, susţine Beckbessinger Ea crede că cea mai mare parte a ceea ce învăţăm despre bani este greşită.

"Nu am primit niciodată un manual de instrucţiuni despre cum funcţionează banii. Nu trebuie niciodată să trecem un test pentru a obţine licenţa noastră de bani înainte de a putea lua un nou card de credit", spune Beckbessinger.

Beckbessinger  oferă o listă cu 4 mituri comune pe care oamenii  le cred despre bani.

Mitul 1: Timp pentru problemele mele viitoare

„Tentaţia este să spun că pot începe să economisesc  mai târziu, dar se dovedeşte că cei cinci ani sau zece ani în plus pe care îi începeţi  pentru investiţii, poate valora o sumă imensă de bani la final”, spune Beckbessinger.

Ea spune că există o diferenţă uriaşă între cineva care a economisit 1.000 de lei pe lună timp de cinci ani la 25 de ani şi cel care a făcut acelaşi lucru la 30 de ani.

„Timpul este singurul lucru important în controlul nostru”, adaugă Beckbessinger.

Mitul 2: Bugetul presupune voinţă

"Creierele umane nu sunt computere, creierele umane nu sunt maşini de luare a deciziilor perfect raţionale. De fapt, suntem doar primate - asta este tot ceea ce suntem", spune în glumă Beckbessinger.

„Creierele noastre nu sunt foarte bune la disciplină, aşa că atunci când încercăm să creăm sisteme care se bazează pe autodisciplină, tocmai ne pregătim să eşuăm”.

Ea sugerează oamenilor să creeze sisteme care nu necesită disciplină. Un exemplu pe care Beckbessinger îl foloseşte este acela de a avea două conturi bancare: unul pentru cheltuieli lunare şi un al doilea pentru bani de buzunar săptămânal.

Cu toate acestea, dacă banii dvs. de buzunar săptămânal nu au durat toată săptămâna şi ştiţi că nu veţi mai avea bani săptămânali de buzunar şi săptămâna viitoare, atunci ar trebui să luaţi în considerare un sprijin financiar. Inclusiv împrumuturi personale online. DAR înainte de a lua un împrumut - comparaţi întotdeauna opţiunile!

Vă recomandăm un serviciu de comparare a creditelor numit Monily.md

Baza de date pe care o oferă Monily este compusă doar din împrumuturi online de top. Unul dintre lucrurile bune este că întregul proces de căutare şi cerere va dura doar câteva minute, astfel încât să puteţi împrumuta bani online atunci când este într-adevăr urgent şi cu foarte puţine cerinţe.

Acum vei avea mai mult timp pentru a efectua sarcinile zilnice pe care le faci de obicei şi pentru a primi banii cât mai repede posibil în mai puţin de o oră. Şi, reţineţi - Monily compară numai creditorii cu o rată de aprobare foarte mare!

În cazul unei situaţii de urgenţă care necesită un credit online rapid fără documente sau împrumuturi online doar cu cartea de identitate, Monily este cea mai rapidă soluţie la criza financiară cu care te confrunţi!

Alegerea celei mai bune opţiuni de împrumut online pentru situaţia dvs. este foarte uşoară cu Monily.

"Acum nu trebuie să-mi fac griji în mod constant dacă pot cheltui bani pe ceva ridicol de distractiv ... Trebuie doar să verific banii de buzunar şi ştiu dacă pot sau nu să îmi îndeplinesc dorinţa."

Mit 3: Dacă închiriaţi, plătiţi doar ipoteca cuiva

„O singură problemă majoră o reprezintă proprietatea casei.  Îţi iei toate activele financiare, toate ouăle tale financiare şi le pui într-un singur coş”, spune Beckbessinger.

Ea spune că dezastrul poate ataca această investiţie, dar, mai important, preţurile locuinţelor s-au depreciat cu 1% în ultimii 10 ani, comparativ cu inflaţia.

Comparativ, acţiunile au crescut constant cu 8% anual.

Mitul 4: Investiţia este doar pentru tipii bogaţi

„Îţi poţi permite să cumperi acţiuni şi este foarte simplu”, spune Beckbessinger.

Cu alte cuvinte, poţi investi în viitorul tău, dar trebuie să ţii cont de câteva aspect simple. Cu atenţie şi grijă pentru modul în care cheltuieşti banii, vei ajunge rapid la o stabilitate financiară invidiată de toţi prietenii tăi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(96 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2022 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH