Cum să devii un adult responsabil financiar: 3 lecţii despre bani pe trebuie să le cunoască absolvenţii de facultate!


12 august 2019

Aşadar, tocmai ce ai terminat facultatea, ai o diplomă de studii superioare şi ai primit o ofertă de angajare cu un pachet salarial care îţi deschide noi perspective în viaţă. Există doar o mică problemă. Dintr-odată, oamenii te tratează ca pe un adult!

Ceea ce înseamnă că trebuie să ştii ce ai de făcut cu facturile pe care începi să le primeşti, câţi bani să cheltui şi ce semnificaţie au toate acele acronime legate de impozitele şi taxele pe care trebuie să le plăteşti. Iată 3 lecţii care te pot ajuta să devii un adult responsabil şi capabil să-şi folosească banii câştigaţi într-un mod cât mai inteligent.

Lecţia 1:Stabileşte-ţi un buget pentru consum şi cheltuie mai puţin decât câştigi!

Având o sursă de venit înseamnă că îţi poţi acoperi cheltuielile lunare; cu toate acestea, gândeşte-te pe termen lung şi învaţă să faci economii. Nu te încrede doar în pensia de la stat, ci optează şi pentru una de natură privată. Pentru a reuşi să economiseşti este necesar să cheltui mai puţin decât obţii.

Creează-ţi un buget de consum (mai ales că ai la dispoziţie destul de multe aplicaţii în acest sens) şi urmăreşte în fiecare lună modul în care îţi cheltui banii. Limitează-ţi cheltuielile în cazul în care observi o tendinţă de creştere şi alocă, în mod imperativ, un procent fix din banii câştigaţi pentru contul de economii.

Lecţia 2: Ţine cont de istoricul de credit ca să economiseşti bani!

Pe perioada facultăţii ai obţinut un credit pentru că acesta ţi-a fost garantat de către părinţi sau alţi co-debitori. De acum înainte, istoricul tău de credit va conta, aşa că trebuie să îl menţii la un nivel cât mai ridicat. Istoria de credit contează atât la primirea împrumutului, cât şi la stabilirea ratei de dobândă pe care o vei plăti lunar. Dacă acesta este ridicat, valoare ratelor va fi scăzută, ceea ce îţi va permite să economiseşti bani, chiar şi atunci când ai în derulare un credit.

Şi fiindcă a venit vorba de împrumuturi, dacă ţi-ai propus să faci un astfel de credit, atunci Kreddy.md ar trebui să se regăsească pe lista ta. În mod normal, există o serie de elemente pe baza cărora se calculează istoria de credit, dar, ca să fim mai eficienţi, ţine cont că 50% din valoarea acesteia se bazează pe:

1. Plata la timp a ratelor

2. Intervalul de timp în care ratele au fost plătite la termen

Desigur, foarte important este să accesezi cât mai multe credite, pe care să le returnezi la timp, astfel încât istoricul de credit să fie din ce în ce mai consistent.

Lecţia 3: Stabileşte-ţi obiective financiare şi profită de avantajul de a fi o persoană tânăra!

Te va ajuta să-ţi canalizezi mult mai bine energia, dar şi câştigurile realizate. În momentul în care ai stabilite astfel de obiective o să ştii mai bine ce ai de făcut pentru a-ţi asigura un viitor financiar securizat. Mai mult decât atât, faptul că eşti o persoană tânără, plină de vitalitate, o să-ţi ofere posibilitatea de a obţine mai multe surse de câştig.

Poţi să lucrezi cu normă întreagă şi să-ţi completezi câştigurile cu bani obţinuţi din activităţi suplimentare. În acest fel o să-ţi poţi îndeplini obiectivele financiare cu brio (unul dintre ele trebuie să fie asigurarea unui fond de economii) şi să investeşti în experienţe de viaţă, alături de achiziţionarea de bunuri.

Combină aceste trei lecţii, contractează împrumuturi pe termen scurt şi înapoiază-le la timp pentru a-ţi consolida istoria de credit. Rezultatul va fi creşterea siguranţei tale băneşti şi transformarea ta într-un adult responsabil financiar!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(112 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul VI - ediţia nr. 197
Copyright © 2016 - 2023 ŞtireaPH
Actualizat la 24 octombrie 2022
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH