30 de milioane de euro pentru românii din Diaspora care vor să îşi înceapă o afacere în ţară


17 octombrie 2016

Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Afacerilor Externe au deschis, ieri, 12 octombrie, apelul pentru programul ”Diaspora Start-Up”.

Schema de antreprenoriat îşi propune să creeze oportunităţi de reîntoarcere în România pentru cetăţenii stabiliţi în străinătate şi să valorifice abilităţile dobândite de aceştia (antreprenoriale şi/sau profesionale), prin deschiderea unei afaceri în ţară.

Acest apel este dedicat tuturor regiunilor de dezvoltare din România, cu excepţia regiunii Bucureşti – Ilfov.

În prima etapă a programului, administratorii de schemă de antreprenoriat depun propunerile de proiecte în valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajează să pregătească viitorii antreprenori şi să le acorde acestora subvenţii pentru lansarea afacerilor în ţară.

Valoarea totală a Programului Operaţional Capital Uman (POCU) pentru perioada 2014-2020 este de 30 de milioane de euro.

Astfel, la proiect pot participa urnizori de Formare Profesională Continuă autorizaţi, publici şi privaţi; organizaţii sindicale şi patronate; membri ai Comitetelor Sectoriale şi Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; autorităţi ale administraţiei publice locale (unităţi administrativ-teritoriale); asociaţii profesionale; camere de comerţ şi industrie; ONG-uri; universităţi; Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi instituţii/ agenţii/ organizaţii subordonate/ coordonate de acesta, cu condiţia obligatorie a existenţei unui parteneriat cu o entitate a românilor din Diaspora.

Propunerile de proiect pot fi depuse până în 29 noiembrie 2016.

În a doua etapă a programului, cetăţenii români eligibili, care doresc să îşi înfiinţeze o companie, pot accesa fonduri în valoare maximă de 40.000 de euro şi pot urma programe de formare antreprenorială de tip e-learning, prin intermediul administratorilor de schemă de antreprenoriat. Sunt eligibili cetăţenii români cu vârsta minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenţei sau a domiciliului în străinătate de minim 12 luni şi doresc să înfiinţeze o afacere în România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(68 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate





Anul I - ediţia nr. 177
Copyright © 2016 - 2017 ŞtireaPH
Actualizat la 30 august 2017
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH