„Combustibil” gratis pentru maşinile electrice


29 septembrie 2016

Lanţul de hypermaket-uri Kaufland vede un potenţial în staţiile de încărcare pentru maşinile electrice. Zilele acestea, reprezentanţii magazinului au inaugurat prima reţea publică de staţii de încărcare pentru automobile eco.

Potrivit Digi24, reţeaua va fi disponibilă oricărui şofer de maşină electrică sau hibridă plug-in, gratuit şi non-stop, în parcările a nouă magazine Kaufland de pe axa Arad – Constanţa şi pe autostrada A2.

Primul punct de încărcare este deja instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală. Până la sfârşitul acestei luni va fi gata şi punctul de încărcare din Ploieşti, iar întreaga reţea va fi finalizată până la sfârşitul acestui an.

Noile staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi deshise anul acesta şi în parcările magazinelor Kaufland din oraşele Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa, precum şi pe autostrada A2.

De asemenea, cu această ocazie, Kaufland a anunţat că a cumpărat 18 maşini nepoluante, 100% electrice, iar trei dintre acestea vor fi donate unor ONG-uri.

În prezent, pe străzile din ţara noastră circulă doar câteva zeci de automobile electrice. Anul trecut, statul oferea un ecotichet de aproximativ 4.500 de euro la achiziţia unui autoturism electric. În combinaţie cu tichetele din programul „Rabla”, ar fi o reducere de aproximativ 10.000 de euro.

Autorităţile din România au promis că în următorii ani vor monta peste 10.000 de prize de încărcare rapidă. În prezent sunt aproximativ 50 de staţii în toată ţara.

Ţara europeană în care se cumpără cele mai multe maşini electrice este Norvegia. Anul trecut au ajuns la peste 50.000 de autovehicule electrice înmatriculate. Cele mai populare sunt Volkswagen e-Golf, Tesla Model S, Nissan Leaf şi Volkswagen e-Up!.

Un succes important îl înregistrează o maşină electrică Tesla. După doar două zile de la lansarea oficială, reprezentanţii companiei au anunţat peste 253.000 de comenzi pentru Model 3, noul lor sedan electric accesibil.

Numărul de comenzi este dublu faţă de estimările iniţiale. Fiecare comandă a fost însoţită de un avans de 1.000 de dolari. Şeful companiei Tesla va trimite prin poştă un cadou pentru toţi cei care au stat la coadă în faţa showroom-urilor, ca un gest de apreciere.

Noul sedan Model 3 are o autonomie de minim 350 de kilometri, iar şeful Tesla, Elon Musk, a promis că va fi îmbunătăţită până când se fac primele livrări. Preţul de pornire este 35.000 de dolari, producţia începe spre sfârşitul anului viitor, iar primele livrări se vor face în 2018.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(44 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH