Dispare taxa auto, apar impozite mari pentru maşinile poluante


29 septembrie 2016

Timbrul de mediu plătit de români pentru vehiculele noi şi second-hand înmatriculate după 2007 încalcă normele europene şi trebuie eliminat, potrivit unei decizii a Curţii Europene de Justiţie.

Astfel, se pot înmatricula maşinile fără să se mai plătească această taxă auto, iar cei care au achitat acest bir pot cere Fiscului să primească banii înapoi.

Între timp, Guvernul caută o alternativă la „taxa auto de primă înmatriculare”. O soluţie ar fi ca toţi şoferii să plătească cinci bani în plus la fiecare litru de carburant în contul acestei taxe. Astfel, cine poluează mai mult, plăteşte mai mult.

De asemenea, după renunţarea la taxa de primă înmatriculare, ar putea apărea şi un sistem modificat de impozite locale pentru maşini.

Mai exact, pentru a opri avalanşa de maşini second hand poluante în România, taxa locală ar urma să fie plătită în funcţie de vechimea autovehiculului şi de nivelul de poluare.

„Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru, avem un grup de lucru şi sper ca, până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul „poluatorul plăteşte”, care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, a declarat ministrul Mediului, Cristina Paşca-Palmer, citată de News.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(778 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH