Când dispar taxele pentru serviciul roaming în UE


13 septembrie 2016

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a clarificat zilele trecute neînţelegericele provocate de normele privind roamingul în spaţiul UE.

„Am fost surprinşi să constatăm că una dintre propunerile de succes ale Comisiei a fost greşit interpretată de o parte a presei. Vreau să fiu foarte clar: am decis eliminarea roamingului. Nu mai trebuie să plătiţi din iunie 2017.

Roamingul înseamnă să călătoreşti, să circuli în interiorul Uniunii Europene, să mergi în vacanţă. În medie, europenii călătoresc 12 zile pe an. Comisia, prin normele de aplicare, a decis eliminarea taxei de roaming pentru minimum 90 de zile pe an pentru milioanele de oameni care călătoresc: studenţi, turişti, oameni de afaceri.

Aceştia au nevoie de protecţie, nu clienţii care locuiesc permanent în străinătate şi au abonament acasă”, a explicat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Precizările vin după ce o parte a presei europene a relatat că taxa de roaming nu va fi eliminată.

Din luna aprilie a acestui an suntem în ultima etapă intermediară reglementată de Comisia Europeană înainte de eliminarea completă a tarifelor de roaming în interiorul Uniunii Europene.

De la 30 aprilie 2016, utilizatorii români care au ales planurile tarifare de bază pentru serviciile de roaming (Eurotarifele) vor comunica în ţările UE la aceleaşi costuri ca în România, la care operatorii pot adăuga o taxă suplimentară de maximum 5 eurocenţi / minut pentru apelurile efectuate către statele membre UE, şi de maximum 1,14 eurocenţi / minut în cazul apelurilor primite, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

În ceea ce priveşte SMS-urile, operatorii pot adăuga cel mult 2 eurocenţi pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) către ţările UE, în timp ce accesul la internet poate fi taxat suplimentar cu maximum 5 eurocenţi / MB (toate fără TVA).

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(79 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH