Românii pot merge cu avionul la mare, mai ieftin decât la tren


8 septembrie 2016

Blue Air a anunţat că va introduce mai multe zboruri interne care vor lega litoralul cu marile oraşe din ţară. Astfel, începând din aprilie 2017, vor fi câte două zboruri dus-întors Constanţa – Timişoara, Constanţa – Cluj şi câte un zbor Constanţa – Iaşi şi Constanţa – Oradea.

„Preţurile încep de la 90 de lei, pe interne, un număr suficient de locuri, tariful include pe lângă transportul între Constanţa şi aceste rute un snack, care va fi un sandviş, băuturi răcoritoare, oferite gratuit, şi un bagaj până la 32 de kilograme care va putea fi înregistrat gratuit”, a declarat directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu.

Ca o comparaţie, un drum cu trenul Cluj – Constanţa costă în jur de 130 de lei, în funcţie de ruta aleasă. În plus, distanţa se parcurge în minim 11 ore. Cam aceiaşi bani se plătesc şi pentru un bilet Timişoara – Constanţa, iar drumul se face în minim 11 ore, dacă nu sunt întârzieri. Cu avionul s-ar face în jur de o oră, maxim o oră şi jumătate.

Noile rute au fost introduse cu sprijinul Asociaţiei Litoral-Delta Dunării şi Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa.

„Având în vedere că în ultimii 20 ani pe Aeroportul Constanţa, care deserveşte litoralul românesc, nu mai aterizau curse interne, Asociaţia Litoral – Delta Dunării (A.L.D.D.) şi Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa au demarat începând din 2014 un proiect de atragere de zboruri către litoralul românesc, pentru a creşte numărul de turişti şi durata medie a sezonului turistic în această destinaţie.

Începând din anul 2015 am reluat negocierile cu compania TAROM şi am atras alături de noi şi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Oradea-Băile Felix, Timiş şi Bucovina împreună cu Consiliile Judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, dar şi Asociaţia Aeroporturilor din România.

Din păcate, negocierile cu compania Tarom au eşuat repetat, dar proiectul nostru se finalizează cu succes, tot cu o companie românească, Blue Air fiind prima companie aeriană care deschide baza aeriană pe Aeroportul Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă comun trimis de cele trei părţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(107 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2022 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH