Un român, fost director al Unilever Ploieşti, preia conducerea operaţiunilor Unilever din opt ţări europene


4 iulie 2016

Florin Trandafirescu se întoarce în România, după 13 ani, pentru a conduce operaţiunile Unilever în opt ţări din regiune. Executivul român, care preia de la 1 iulie conducerea Unilever South Central Europe, îl înlocuieşte pe Jarek Malinowski, care a ocupat această poziţie în cadrul companiei în ultimii patru ani. Cu o experienţă profesională de aproape 25 de ani, Jarek Malinowski îşi va întrerupe cariera în Unilever pentru un an sabatic, anunţă compania.
 

Florin Trandafirescu a detinut mai multe functii de management, atat in cadrul Unilever South Central Europe, cat si al altor entitati ale companiei. Dupa ce a condus fabrica Unilever de la Ploiesti si a fost implicat intr-un proiect de supply chain in Marea Britanie, Florin Trandafirescu a preluat functia de director supply chain Unilever South Central Europe, iar ulterior a fost numit vicepresedinte supply chain pentru Rusia, Ucraina si Belarus.

In 2008, Florin Trandafirescu a preluat functia de director general al Inmarko Rusia, companie locala producatoare de inghetata, imediat dupa achizitia acesteia de catre Unilever. Dupa finalizarea procesului de integrare, in 2012, a fost desemnat director general Unilever Cehia si Slovacia.

Florin Trandafirescu va conduce operatiunile Unilever din 8 tari: Romania, Bulgaria, Serbia, Moldova, Macedonia, Albania, Kosovo si Muntenegru

Absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, Florin Trandafirescu a lucrat, dupa absolvire, in cadrul Electromagnetica Bucuresti, dupa care a petrecut 5 ani in cadrul companiei Siemens / EMCOM in Germania si in Romania. In 1997 s-a alaturat companiei Unilever, ca manager al fabricii din Ploiesti.

In ultimii patru ani, Jarek Malinowski a detinut functia de managing director Unilever South Central Europe. Cu o experienta profesionala de aproape 25 de ani, Jarek Malinowski isi va intrerupe cariera in Unilever pentru un an sabatic.

Unilever este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de alimente si produse de ingrijire personala si a locuintei, prezent in peste 190 de tari, ajungand la 2 miliarde de consumatori in fiecare zi. Compania are 169.000 de angajati si a generat vanzari in valoare de 53.3 miliarde euro in 2015. Peste jumatate (58%) din resursele companiei sunt indreptate catre pietele emergente sau in curs de dezvoltare. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi gasite in casele din intreaga lume, inclusiv Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Ben & Jerry, Magnum si Axe.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(856 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2020 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH