Ţara banilor din Europa îşi deschide porţile pentru muncitorii români


14 aprilie 2016

Începând cu data de 1 iunie, restricţiile privind posibilitate stabilirii cetăţenilor români şi bulgari vor fi ridicate în Elveţia.

Potrivit Digi24, până acum cetăţenii celor două state, care sunt numiţi des de presa din Elveţia „cetăţeni ai UE 2”, se pot stabili în ţara Cantoanelor doar în limita unor cote. Aceste norme ar fi trebuit să dispară în 2008 şi 2014, însă au fost reînoite de fiecare dată.

Elveţienii precizează că, potrivit acordului cu UE privind libera circulaţie a persoanelor, pot fixa în continuare cote pentru muncitorii străini din România şi Bulgaria, până la 31 mai 2019, însă numai dacă imigranţii din aceste două ţări depăşesc un anumit prag.

Însă, autorităţile de la Berna spun că până acum s-a înregistrat un nivel slab al imigraţiei din cele două ţări.

Studiile sociologice arată că proporţia românilor şi bulgarilor în Elveţia este foarte mică. La sfârşitul anului trecut erau 18.364 de persoane cu statut de şedere permanentă în Elveţia. Tot anul trecut, 1.542 de muncitori români şi bulgari au fost admişi în Elveţia, o diminuare cu 22,1% faţă de 2014.

În 2011, un studiu care lua în calcul atât bunurile financiare cât nefinanciare pe cap de locuitor, situa Elveţia în topul celor mai bogate ţări din lume. În funcţie de PIB, Elveţia este în top 20 cele mai puternice economii din lume. De asemenea, Elveţia este considerată ţara cu cel mai bine dezvoltat sistem bancar din lume.

SURSA:GreatNews.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(244 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH