Un lanţ de hypermarket-uri din România s-ar putea vinde


13 aprilie 2016

Grupul german Rewe, care a vândut anul trecut în România şi lanţul de magazine Billa, ar fi în negocieri avansate pentru cedarea celor opt magazine pe care le deţine sub brandul XXL Mega Discount, potrivit jurnaliştilor de la Ziarul Financiar.

Magazinele sunt amplasate în Brăila, Braşov, Bucureşti, Târgovişte, Sibiu, Galaţi, Buzău şi Ploieşti. Suprafaţa medie a unui astfel de magazin este de 2.400 de metri pătraţi. Potenţialii cumpărători ar fi Auchan, Carrefour şi Mega Image.

Dacă tranzacţia se încheie, REWE ar urma să rămână în România cu 167 de unităţi Penny Market. Potrivit Profit.ro, grupul german a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere a afacerilor dintre cele cinci pieţe unde este prezent. Este vorba de un procent de 13,8%.

La sfârşitul anului trecut, după ce Carrefour a cumpărat lanţul de magazine Billa de la REWE, a devenit cel mai mare operator de supermarket-uri din România.

Cele 86 de supermarketuri Billa România reprezintă o suprafaţă totală de vânzare de 83.000 de metri pătraţi, adică o medie de aproximativ 1.000 mp/magazin, potrivit reprezentanţilor Carrefour România.

La sfârşitul anului trecut, în România, grupul Carrefour număra 189 de magazine dintre care 29 hipermarketuri „Carrefour”, 106 supermarketuri „Market”, 43 magazine de proximitate „Express”, 10 magazine de proximitate „Contact” şi un magazin de comerţ online. Cu cele 86 de magazine preluate de la Billa, Carrefour va ajunge la 275 de magazine.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(287 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH