Statul român a făcut primul pas ca să intre în posesia casei pierdute de Iohannis


5 aprilie 2016

Documentele prin care statul român intră în posesia casei din centrul Sibiului, pierdută în instanţă de familia preşedintelui Klaus Ioahnnis, au fost trimise la Ministerul Finanţelor Publice, după ce Fiscul din Sibiu a cerut radierea dreptului de proprietate, scrie MEDIAFAX.

Potrivit conslierului juridic al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu, Ilie Stroia, Fiscul a cerut radierea dreptului de proprietate a familiei Iohannis din cartea funciară, iar documentele prin care statul român intră în posesia imobilului situat în centrul Sibiului au fost transmise la Ministerul Finanţelor.

„În temeiul hotărârii judecătoreşti, primul pas care trebuie făcut a fost radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate a pârâţilor Bastea Ion, Iohannis Carmen Georgeta şi Iohannis Klaus Werner, care au avut calitatea de cumpărători. În prezent, toate documentele sunt în curs. Noi avem nevoie şi de mandatul de la Direcţia Generală Juridică din Minister, pentru că în numele lor trebuie instrumentat totul, în numele statului român. Documentele prin care statul român intră în posesia dreptului de proprietate au plecat spre Minister. Vom vedea următorii paşi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, consilierul juridic Ilie Stroia, şeful Serviciului Juridic din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu.

Familia Iohannis a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului, de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015 printr-o decizie a Curţii de Apel Braşov, în urma unui proces care a durat mai bine de 16 ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(235 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 187
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 20 martie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH