Tu ştii unde poţi să-ţi incarci maşina electrică în România?


16 martie 2016

Prima infrastructură privată de incărcare a masinilor electrice din România a fost pusă la punct pe Autoklass, dealer autorizat Mercedes-Benz, smart si Honda, care a investit peste 25.000 de euro in dotarea celor sapte centre pe care le detine la nivel national cu statii de incărcare.

Statiile sunt disponibile in toate centrele Autoklass din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Sibiu, Timisoara si Ploiesti, astfel ca orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasari atat in regim extra-urban, pe axele principale de transport din Romania, cat si in regim urban, in orasele unde exista statii de incarcare Autoklass, se arata intr-un comunicat de presă.

"Prin aceasta investitie, ne dorim sa incurajam politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 si sa ne aliniem la standardele si practicile internationale, unde a detine o masina electrica e un lucru firesc si foarte util, in niciun caz un moft. Si in tara noastra observam din ce in ce mai puternic aceasta tendinta.

Daca ne uitam doar la anul 2015, in Romania s-au vandut in total aproximativ 165 de masini 100% electrice. In cele din urma, cresterea numarului de posesori de masini electrice e strans legata de existenta unei infrastructuri de incarcare.

Consideram ca anul 2016 este un an de referinta pentru aceasta piata - politica de acordare a eco-bonusului la achizitionarea unui automobil electric si cererile de masini hybrid sau plug-in hybrid sunt alte indicii in acest sens", a declarat Dragos Furtuna, director de marketing la Autoklass Grup

Statiile de incarcare Autoklass, instalate in parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW si prize Schuko de 3,6 kW, asigurand incarcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile in acest moment pe piata.

Durata de incarcare a unei masini electrice variaza intre 1 ora (pentru un automobil conectat prin priza Type 2 la puterea maxima de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) si 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).

Tariful practicat in cele 7 statii de incarcare este de 10 lei pentru 400V (22kW), TVA inclus si gratuit pentru incarcare 230V.

Harta interactiva a statiilor de incarcare din Romania poate fi gasita pe Plugshare.com.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(311 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate





Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2020 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH