5 paşi pentru a salva un telefon căzut în apă


14 aprilie 2016

Vă propunem un ghid destul de simplu, cu ajutorul căruia veţi avea mari şanse să salvaţi un telefon căzut în apă şi să vă bucuraţi în continuare de el. 

1. Scoate cât mai repede telefonul din apă. Dacă e încă aprins când l-ai scos, opreşte-l cât poţi de repede.

2. Scoate din el bateria (dacă nu are baterie încorporată), cartela / cartelele SIM si, eventual, cardul de memorie.

3. Cu ajutorul prosoapelor de hârtie îndepărtează apa de pe suprafaţa telefonului mobil. Insistă în spaţiul din care ai scos bateria, dar fără a apăsa prea tare!

4. Desigur, apa a intrat în aparat şi în zone în care nu ai acces cu prosoapele de hârtie. Pentru a o scoate, foloseşte un aspirator! Unii folosesc uscătorul de păr, însă este o mare greşeală. Acesta din urma nu va face altceva decât să împingă apa mai adânc în aparat. Aşadar, foloseşte aspiratorul timp de circa 10-15 minute pentru a facilita eliminarea apei din interiorul aparatului. Nu lipi furtunul aspiratorului de aparat. Păstrează mereu o distanţă de 7-10 centimetri între capătul furtunului de aspirare şi suprafaţa telefonului mobil.

5. Pune apoi telefonul într-o cutie / pungă cu orez sau cereale uscate. Ai grijă ca telefonul să fie îngropat complet în orez / cereale, iar acestea vor extrage umezeala în exces. Sfatul celor care au încercat această metodă e să laşi telefonul în orez timp de 2-3 zile. Nu încerca să aprinzi telefonul în acest timp, deoarece rişti să îl arzi în timpultestelor, din cauza umezelii prezente încă pe circuite.

SURSA: GreatNews.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(232 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul IV - ediţia nr. 195
Copyright © 2016 - 2021 ŞtireaPH
Actualizat la 7 octombrie 2020
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH