A doua zi în Piaţa Universităţii pentru unionişti, după o noapte petrecută în cort


23 octombrie 2016

Tinerii care militează pentru unirea Basarabiei cu România aşteaptă duminică asumarea de către partide a unirii ca proiect de ţară, liderul lor, George Simion, anunţând "adunare generală" pentru ora 16.00. Peste 100 de persoane au rămas pe timpul nopţii în corturile instalate lângă fântâna de la Universitate.

Într-o postare pe Facebook din timpul nopţii, liderul Platformei Unioniste "Acţiunea 2012", George Simion, susţine că ideea instalării corturilor în piaţă i-a venit după ce filiala din Suedia a adunat de la un festival de muzică corturile rămase.

"Pe un drum anevoios (prima oară au ajuns la Iaşi, api la noi la sediu), le-am primit şi am zis că, în afară de marşul clasic vom face şi un sit-in (ăsta e cuvântul de prin vest) la Universitate. Iată veni ziua marşului, iată-ne pe noi într-o coloană mare, doar că jandarmii (sau alţii care comandă jandarmii - şi nu mă refer la Cioloş!) au avut alte planuri. Maaaaare lucru cred ei că au obţinut târându-ne, rupându-ne hainele şi amendându-ne....Noi ne-am luptat cu comuniştii în Moldova, nu ne speriem aşa uşor!", scrie Simion.

El cheamă oamenii să vină cu ceaiuri şi cu mâncare în piaţă şi aminteşte că vor avea loc discuţii cu partidele politice, referindu-se la termenul dat acestora ca pana la ora 14.00 să spună dacă îşi asumă Unirea ca proiect de ţară.

"Mai apoi, la ora 16:00, dăm ADUNARE GENERALĂ. Ne regrupăm, ne schimbăm hainele şi ne dregem glasurile pentru a face Unirea", anunţă Simion.

Duminică dimineaţă, el a reluat apelul, cerând să li se alăture unioniştilor cât mai mulţi manifestanţi.

În cursul zilei de sâmbătă, mai mulţi politicieni s-au exprimat cu privire la desfăşurarea mitingului şi la intervenţia forţelor de ordine: Gabriela Firea şi Alina Gorghiu s-au acuzat reciproc, Gorghiu cerând Primăriei să permită derularea paşnică a manifestaţiei, în replică Firea acuzând-o că dezinformează. Victor Ponta a profitat de ocazie pentru a spune că în guvernarea sa nu au exisitat intervenţii în forţă şi a spune că Guvernul Iohannis -Cioloş a venit la putere în urma unor manifestaţii neautorizate. 

Cel mai vehement a fost fostul preşedinte Traian Băsescu, lider PMP şi cel care şi-a asumat explicit unirea Basarabiei cu România ca proiect. El nu a ezitat să îi numească ticăloşi şi slugi pe premierul Dacian Cioloş şi pe ministrul de Interne Dragoş Tudorache.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(115 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul V - ediţia nr. 196
Copyright © 2016 - 2022 ŞtireaPH
Actualizat la 3 iunie 2021
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH