Unirea dintre România şi Moldova ar trebui realizată prin referendum


20 aprilie 2016

Aproape jumătate din populaţia României este de părere că unirea cu Republica Moldova ar trebui să se producă prin organizarea simultană a unui referendum pe ambele maluri ale Prutului, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP Research.

48,8% dintre românii din Ţară consideră că o eventuală unire a României cu Republica Moldova ar trebui să se facă prin referendum organizat simultan în Republica Moldova şi în România, ca materializare a voinţei populare. Asta în vreme ce 24,7% dintre respondenţi apreciază că o eventuală unire dintre România şi Republica Moldova ar trebui să se realizeze prin decizii votate de parlamentele de la Chişinău şi Bucureşti, pentru a asigura eficienţa procesului, iar 26,5% au ales varianta „nu ştiu” sau „nu răspund”.

Potrivit rezultatelor sondajului, 39,7% dintre cei chestionaţi consideră că Unirea ar aduce mai multe avantaje României, în timp ce 28,5% consideră că ar aduce mai multe dezavantaje, iar 31,8% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Românii din Ţară sunt de părere că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană depinde cel mai mult de voinţa cetăţenilor şi politicienilor (40,8%), în vreme ce 35% dintre respondenţi declară că integrarea Republicii Moldova depinde de România şi alte state europene, iar 24,3% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Barometrul „INSCOP — Adevărul despre România„ a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 21—28 martie. Volumul eşantionului a fost de 1.063 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia majoră a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.

SURSA: InfoPrut.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(306 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH