Discursul unui primar unionist moldovean de pe scena mitingului anti-unionist de la Comrat


6 aprilie 2016

În weekend, la Comrat, în Găgăuzia, a avut loc un amplu marş al „apărătorilor statalităţii moldoveneşti”, desfăşurat ca replică la acţiunile unioniste care au avut loc la 27 martie, la Chişinău.

Acţiunea s-a desfăşurat la apelul Partidului Socialiştilor la „mobilizare generală împotriva unioniştilor”, făcut de către liderii partidului în urma marşului unionist desfăşurat în ziua în care s-au împlinit 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Pe lângă numeroşi reprezentanţi ai partidelor de stânga, considerate şi proruse, a vorbit şi primarul de Cimişlia, Gheorghe Răileanu, un unionist declarat.

Acesta a făcut un apel la toleranţă, îndemnând locuitorii autonomiei Găgăuze să respecte inclusiv opţiunile celor care spun că vorbesc româna şi îşi doresc unirea.

„Am văzut în oraş monumentul lui Lenin. În tinereţe l-am studiat pe Lenin, nu doar ceea ce era obligatoriu ci şi suplimentar. L-am studiat şi pe Marx. Citiţi cărţile lor şi veţi vedea că ei ne spuneau că suntem români. Ce se va întâmpla dacă toţi moldovenii îşi vor spune peste un an sau doi români? Vă spun asta pentru că trebuie să existe toleranţă, aceasta este treaba moldovenilor”, a declarat Gheorghe Răileanu.

El a mai spus că, în prezent, cetăţenii sunt „ostaticii puterii politice criminale” şi că toţi locuitorii ar trebui să unească împotriva clasei politice corupte şi antinaţionale.

„Fenomenul unionismului va creşte în continuare. Dacă va continua acest haos politic, altă soluţie nu va exista”, a menţionat primarul de Cimişlia.

Oraşul Cimişlia este înfrăţit cu oraşul Vălenii de Munte

SURSA: Independent.md


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(588 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH