Unirea României cu Republica Moldova a intrat în linie dreaptă


28 martie 2016

Unirea României cu Republica Moldova a intrat în linie dreaptă. 50.000 de persoane au participat duminică la cel mai amplu marş unionist de la Chişinău.

Participanţii la marş au salutat constituirea Sfatului Ţării 2, forul reprezentantiv al unioniştilor din Republica Moldova, care a adoptat Foaia de parcurs a Reunificării până în 2018.

„Suntem din ce în ce mai mulţi, iar vocea noastră se aude tot mai puternic. În această zi de sărbătoare, la împlinirea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, avem de transmis un mesaj: vom spori eforturile pentru ca centenarul Unirii să ne găsească întregi ca neam”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Obţinerea consensului politic prin care partidele politice parlamentare convin asupra ideii de îndeplinire a Reunificării, informarea partenerilor euroatlantici privind opţiunea naţiunii române şi explicarea avantajelor pe care Reîntregirea României ar aduce-o lumii transatlantice, aprobarea de către Parlamentul de la Bucureşti a principiilor Reunificării sunt câteva etape ale Foii de parcurs pe care unioniştii le vor realiza până în 2018.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(226 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH