Cu o populaţie de 3 milioane de locuitori, economia Republicii Moldova produce cam cât judeţul Prahova


22 martie 2016

Biroul Naţional de Statistică de la Chişinău arată că în 2015 economia Republicii Moldova a produs  cam cât judeţul Prahova, din România

Astfel, judeţul Prahova,cu o populaţie de aproximativ 800.000 de locuitori, are un PIB anual de 5,5 miliarde euro. PIB-ul estimat al Republicii Moldova, în 2015, a fost tot de 5,5 miliarde euro

Ultimul recensământ, însă, arată că cel de al doilea teritoriu românesc are aproximativ trei milioane de cetăţeni, din care peste 300.000 sunt plecaţi în străinătate.  Cu alte cuvinte, un prahovean produce cam cât trei moldoveni.

Vă mai spunem că  salariul mediu net  în Republica Moldova este de aproximativ 200 de euro.

Republica Moldova ar putea să trăiască decent în eventualitatea unei uniri cu Românie, unire solicitată de tot mai multe voci de la Chişinău. Unirea le-ar aduce moldovenilor salarii şi pensii la nivelul celor din ţara noastra, dar şi posibilitatea de a realiza investiţii din fonduri europene, investiţii care ar transforma actuala Republică Moldova într-un stat civilizat.

Vă reamintim că pe 27 martie se împlinesc 98 de ani de la Marea Unire, iar la Chişinău sunt aşteptaţi peste 20.000 de oameni la un marş proUnire.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(363 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate

Anul III - ediţia nr. 191
Copyright © 2016 - 2019 ŞtireaPH
Actualizat la 3 noiembrie 2019
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
Statistii ŞtireaPH